HR: Chaos in San Antonio, James wijst Cavs de weg

Door

101015_Thunder

Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van een nacht vol Amerikaans basketbal. Vandaag: Cavaliers winnen in eigen huis en late chaos in San Antonio.

LeBron James
De tweede ronde serie tussen de Cleveland Cavaliers en de Atlanta Hawks is een herhaling van de Eastern Conference Finals van vorig jaar. In die series werd het nooit spannend en dat was te danken aan LeBron James, die toen bijna een triple-double gemiddeld noteerde. In Game 1 liet James zich weer zien.

Kyrie’s defense
De jonge point-guard van de Cavaliers wordt vaak geroemd om zijn offense, maar nog wel eens verguisd om zijn defense. Irving liet maandag zien dat hij ook heel behoorlijk kan verdedigen.

J.R. huilt, J.R. lacht
Met J.R. Smith weet je het maar nooit. Hij kan briljante momenten afwisselen met de meest rare acties. De Game van vannacht was daar weer eens een voorbeeld van. Eerst werkt Smith Paul Millsap (bewust of onbewust?) tegen de grond, een kwart later schiet hij weer de meest onmogelijke schoten binnen.

Maar dat Smith goed staat te spelen deze play-offs is duidelijk

Dennis Schroder
Aan de kant van Atlanta was Schroder de grote man. Vanaf de bank liet de point-guard 27 punten en zes assists noteren.

Hawks komen net tekort
De Hawks begonnen matig, maar kwamen in de tweede helft terug. Uiteindelijk kwamen ze in het vierde kwart ook op voorsprong, maar duurde de wedstrijd voor Atlanta vijf minuten te lang.

Aldridge on fire
In de regular season was er nog wel eens commentaar op het spel van de forward uit Texas. In de play-offs laat Aldridge zien hoe goed hij kan zijn.

Westbrook en Durant nemen Thunder bij de hand
Na een matige eerste Game van de Oklahoma City Thunder, namen Westbrook en Durant in Game 2 hun team bij de hand. Westbrook was goed voor 29 punten en tien assists. Durant zette daar 28 tegenover.

Late chaos in San Antonio
Het einde van Game 2 kan op zijn zachts gezegd chaotisch genoemd worden. Met nog dertien seconden op de klok mag Dion Waiters de bal in het spel brengen, vervolgens stapelen de krankzinnige momenten zich achter elkaar op. Zo duwt Waiters Ginobili, wordt Steve Adams door een toeschouwer(!) weggetrokken en is het onder de basket alleen maar chaos.

Box Score
Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 93-104
Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs 98-97

1 Reactie
  1. Daan van Kooten 4 jaar ago

    De wondeschone assist van Parker en de daaropvolgende driepunter van Aldridge kregen mij uit mijn stoel. Jammer dat ik die stoel kort na de wedstrijd omver moest schoppen.

    https://streamable.com/vmn4

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen