NBA update: ongeslagen teams, mvp’s en airballs

Door

Golden State Warriors v Los Angeles Clippers - Game Seven
De NBA is begonnen. In deze update praten we je bij over de gebeurtenissen uit de afgelopen dagen en blikken we vast vooruit. Vandaag: ongeslagen teams, one-man teams en de eerste Warriors-Thunder op komst.

Ongeslagen teams
Het seizoen is ongeveer een week onderweg en op dit moment zijn er nog vijf teams ongeslagen. In het Westen zijn de Los Angeles Clippers en de Oklahoma City Thunder. Beide teams zijn op dit moment 3-0. In het geval van OKC is dat geen hele grote verrassing. Zij begonnen het seizoen tegen drie kleintjes. De Clippers pakten onder andere goede zeges tegen Utah Jazz en Portland Trailblazers. Aan de ongeslagen status van beide teams komt vannacht een einde. Vannacht zijn de Thunder te gast in Staples Center.

In het Oosten kunnen drie teams nog een perfecte score overleggen. Vooral de goede start van de Bulls is verrassend. Vooraf waren er twijfels over de fit tussen de nieuwe grote drie Butler, Rondo en Wade. Tot nu toe laten de drie zien dat ze prima samenspelen. Onderstaand fragment is daar een mooi voorbeeld van. De Cavs en Hawks zijn ook perfect begonnen, zij staan op 8 november tegenover elkaar.

MVP-watch
Zo vroeg in het seizoen hebben een aantal spelers de topvorm al te pakken. Zo lijkt Westbrook nog het meest op een eenmans destructiebedrijf en lijkt hij Durant tot nu toe niet te missen.

In New Orleans laat Anthony Davis indrukwekkend basketball zien, maar wachten de Pelicans nog wel op hun eerste zege. De afgelopen jaren is geprobeerd om een team rond Davis te vormen, maar tot nu toe moet The Brow het voornamelijk zelf doen.

Onder coach Mike D’Antoni is James Harden de point-guard voor de Houston Rockets. Dat Harden kan scoren is alom bekend, maar zijn passing game wordt nog wel eens onderbelicht. In de eerste wedstrijden van dit seizoen laat Harden zien ene uitstekend passer te zijn.

Airballs
De NBA mogen we beschouwen als de absolute top met de beste spelers. Maar zo af en toe hebben ook deze sterren een slecht moment. Neem Joakim Noah en Lebron James, toch niet de minste spelers, die allebei de ring niet halen met hun schotpoging.

Aankomende wedstrijden
Elke avond wordt er wel gespeeld in de NBA, alles zien is bijna onmogelijk. Daarom hebben wij voor jullie een paar wedstrijden gekozen, waar wij erg naar uitkijken.
Woensdag 2 november:
Oklahoma City Thunder @ Los Angeles Clippers – 10:30 am ET
Zoals besproken een match tussen de twee koplopers in het Westen.

Donderdag 3 november:
Oklahoma City Thunder @ Golden State Warriors – 10:30 am ET
De eerste wedstrijd tussen Kevin Durant en zijn oude teamgenoten.

Vrijdag 4 november:
New York Knicks @ Chicago Bulls – 8:00 am ET
De return van Derrick Rose in zijn hometown Chicago.

Tot slot nog wat highlights van afgelopen nacht:

6 Reacties
 1. Joep Buimer 4 jaar ago

  Geen Lillard? Geen Leonard? Man, man…

 2. Wouter van der Zee 4 jaar ago

  Ja, dat zijn twee wedstrijden waar ik erg benieuwd naar ben. GSW vs OKC en Bulls vs Knicks. Westbrook lijkt nu helemaal losgeslagen en de Warriors moeten hun spel nog een beetje vinden volgens mij. De Knicks vallen mij eerlijk gezegd tegen. Spelen nog niet echt als een team..

  Wat ik trouwens een leuk team vind om naar te kijken zijn de Lakers. Een stelletje jonge honden (voornamelijk) met een goede coach…

 3. Joost (Pacersfan) 4 jaar ago

  Zo, dat was een pissed off KD afgelopen nacht! Wow!

 4. Wouter van der Zee 4 jaar ago

  Hahaha, en de Lakers winnen van de Warriors!

 5. Joost (Pacersfan) 4 jaar ago

  Lakers vallen me nog alleszins mee (tot nu toe! LOL).

  • Wouter 4 jaar ago

   Ik vind het eerlijk gezegd een van de leukste teams om naar te kijken op dit moment. Spelen met veel plezier en lekker vrij.

   Op ESPN stond een artikel over hun nieuwe yell: ‘I love basketball’. Metta World Peace is er mee begonnen en het hele team heeft het overgenomen. Nou, dat klopt. I love basketball als ik de Lakers zie spelen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen