NBA Finals: Miami ziet eindelijk de ‘echte’ Battier

Door

Pat Riley wist het aan de start van het seizoen zeker. De komst van veteraan Shane Battier maakte van de Miami Heat een completer team in de jacht op het kampioenschap. De president van de Heat kwam bedrogen uit, want aanvallend gezien speelde Battier één van zijn slechtste seizoenen uit zijn loopbaan (4.8 pt en 38/34/62 schotpercentages). Verdedigend was Battier wel belangrijk, maar de Heat had dringend de aanvallende impulsen nodig.

In zijn eerste finale in zijn loopbaan blijkt Battier alles behalve last te hebben van zenuwen. In de laatste wedstrijd tegen Boston speelde hij al beter (met 12 punten), maar in de eerste twee optredens in de Finals blonk Battier uit. De forward maakte vier driepunters en scoorde 17 punten in Game 1 en twee dagen later was hij in Game 2 goed voor vijf driepunters en 17 punten.In het reguliere seizoen wist hij niet één keer drie wedstrijden achter elkaar te scoren in de dubbele cijfers.

Battier doet nu precies de dingen die Riley en de Miami Heat voor ogen hadden aan de start van het seizoen. Teamgenoot LeBron James is lyrisch over het spel van de 33-jarige veteraan. “Ik was erg blij toen we hem konden aantrekken in de offseason. Hij is een groot onderdeel van waarom we nu in de Finals staan en strijden voor de titel.” Battier schiet momenteel 70 procent van het veld en 69 procent (9 op 13) van de driepuntslijn. Ongekende cijfers die hij natuurlijk nooit kan blijven produceren.

Benieuwd hoeveel driepunters Battier gaat maken in Game 3?  Komende nacht (02.00 uur Nederlandse tijd) gaan we het zien als de NBA Finals verder gaat in Miami.

 

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen