NBA Finals: De mening van de redactie

Door

finals

Donderdag gaan de NBA Finals van start in Oakland. De Golden State Warriors van MVP Stephen Curry nemen het op tegen de Cleveland Cavaliers van LeBron James. Een droomfinale. Maar wie wint? Onze NBA-redactie geeft zijn mening.

Geef hier zelf je stem in onze lezerspoll!

Vincent Van Genechten: Warriors in 6
Mijn respect voor King James is tijdens deze play-offs enorm gestegen. Hij begint stilaan in de conversatie te raken met grootheden als Larry Bird en Magic Johnson. Maar winnen van deze Warriors? LeBron kan veel, maar GSW is als two-way team te sterk en heeft een eigen held met Steph Curry. De zenuwen zullen er zeker zijn, maar in the end wint het beste team van het beste individu.

Michiel Jonkman: Warriors in 6
LeBron James en/of Kyrie Irving gaan één wedstrijd vlammen, J.R. Smith schiet er ongetwijfeld nog een paar driepunters in, maar ik denk dat de Warriors te solide zijn, te hecht zijn als team en te graag willen nu ze eindelijk zo dichtbij zijn. Wonderkind Stephen Curry schiet de ‘Dubs’ voor het eerst in 40 jaar naar de titel.

Jelle Grunstra: Warriors in 6

Waarom? Betere bank, betere coach, betere starting five, betere verdediging, betere mentaliteit, beter thuispubliek, etc. Cleveland mag dan in LeBron James wel de beste speler ter wereld hebben, maar hij kan niet in zijn eentje op tegen het sterke collectief van de Warriors en het schuttersgeweld van de splashbrothers

Sander Baarsma: Cavaliers in 6

LeBron is back en gaat de Cavs in zijn eerste seizoen na zijn terugkomst aan hun eerste titel helpen. Een jongensboek. Het kan bijna niet anders. De Warriors krijgen de Finals jitters omdat ze die ervaring nog niet meegemaakt hebben. LeBron is gepokt en gemazeld en zijn ervaring gaat de beslissing brengen. Finals MVP.

Mike Tibbert: Warriors in 5

Golden State heeft een dieper team. Ze hebben meerdere mensen die ze op James kunnen zetten om het hem lastig te maken. Verdedigend hebben de Cavs het lastig omdat ze waarschijnlijk Shumpert op Curry moeten laten spelen en dan geen mogelijkheid hebben om Irving te verstoppen.

Gianni Schepens: Warriors in 6

LeBron zal als een beest spelen en de Cavs tweemaal in zijn eentje langs de Warriors leiden. Drie keer winnen is teveel gevraagd tegen Golden State, waar Curry op betere teamgenoten kan rekenen. Curry wordt uiteindelijk ook de MVP van de Finals.

Rob van Gameren: Cavaliers in 6

De vraag is natuurlijk hoe zwaar ervaring (CLE) weegt als het andere team (GSW) duidelijk meer kwaliteit heeft. Toch kies ik voor LeBron en de Cavs. Als zijn aanhang net zo speelt als in de Conference Finals, komt het goed.

Johan Brinkel: Warriors in 5

Golden State gaat in 5 wedstrijden winnen, simpelweg vanwege het feit dat ze een ijzersterke verdediging hebben, fitter zijn, thuisvoordeel hebben en aanvallend meer opties hebben. Cleveland zal weliswaar 1 potje winnen, puur vanwege een uitspatting van LeBron, maar uiteindelijk zullen de Warriors triomferen.

Ewout Versloot: Cavaliers in 7

Steph Curry is de MVP van dit seizoen, maar LeBron James is de beste speler sinds Michael Jordan. Ieder team met LBJ in de gelederen maakt een goede kans op de titel. Ook een gemankeerd Cleveland tegen een fantastisch Golden State. LeBron brengt de Cavs naar 6 wedstrijden. In game 7 is het een coin-flip: Cleveland in 7.

Jan Snijder: Warriors in 6

Ondanks dat LeBron James zijn beste play-offs van zijn carrière speelt, zijn de Warriors te goed zijn om alleen verslagen te worden door James. Zonder een gezonde Irving en zonder Love hebben de Cavaliers te weinig mensen die een game kunnen overnemen. De MVP Curry, Green, Thompson, Barnes en ga zo maar door, maken de Warriors te getalenteerd.

Erik de Heuvel: Cavaliers in 7

Hoewel de Golden State Warriors een geweldig seizoen hebben gedraaid, laat LeBron het echt niet gebeuren om die titel uit handen te geven. ‘Warrior’ James komt naar boven en brengt Cleveland eindelijk de titel waar ze naar smachten.

Daan van Kooten: Warriors in 6

LeBron gaat domineren als nooit te voren, maar basketball blijft een teamsport. Golden State speelt dit seizoen uitzonderlijk goed en zal ook niet door de Cavs te stoppen zijn. Als de Warriors dit team bij elkaar houden zouden ze de NBA kunnen domineren de komende jaren

Pieter Horstman: Warriors in 5

Hoe graag ik ook wil dat LeBron dit waar weet te maken, geloof ik niet in een zege van de Caveliers. De Warriors zijn op vrijwel elke positie beter en hebben meerdere spelers die James kunnen verdedigen. Een keer in Cleveland winnen moet genoeg zijn voor de Dubs.

Foto: Twitter SI

Ook leuk om te lezen