NBA Draft: SportAm Mock Draft – 2

Door

De NBA Finals zitten erop dus is het weer tijd voor de NBA Draft. De draft class oogt dit jaar ontzettend sterk. Er zit misschien maar één echte superster in wording bij, maar er zijn veel spelers die zich kunnen ontwikkelen tot waardevolle NBA-spelers. Sport Amerika blikt al vooruit en hoe kan dat beter dan met een Mock Draft? Hieronder belichten we pick 2: Bradley Beal.

Als jonge jongen moest Bradley Beal het opnemen tegen zijn vier broers. Allen speelden American Football. Beal´s moeder nam haar jongste zoon mee naar een basketbalveld in de buurt en dan nam hij het op tegen zijn oudere en 100 kilo zware broers. Hij vogelde altijd wel een manier uit waardoor hij een drive kon maken richting de basket en hij absorbeerde het contact om daarna de score te maken. “Jullie kunnen met niet stoppen, het maakt me niets uit. Ik ga toch scoren”, reageerde Beal dan.

Jaren later is Beal een van de meest gerespecteerde basketballers van het land. Op de dag van de draft wordt hij 19, zal hij worden gekozen door een van de NBA-teams en wordt een droom werkelijkheid. Prima verjaardagscadeau. “Als klein jochie zette hij altijd een cap op zijn hoofd en deed een shirt aan om daarna net te doen alsof hij werd gedraft en David Stern zijn naam omriep”, herinnerde pa Beal. Nu is het niet langer een droom, maar realiteit. Hoogstwaarschijnlijk komt Beal uit bij de Charlotte Bobcats of de Washington Wizards, de teams met de rechten op de tweede en derde keuze in de draft.

Afgelopen jaar maakte de schooting guard misschien niet altijd de indruk dat hij een topspeler is, maar dat had voornamelijk te maken met de aanpassingen die hij moest maken aan het team. Bij de Florida Gators speelden al wat ervaren jongens, maar naarmate het seizoen vorderde vond Beal steeds meer zijn plek. Bij het NCAA Tournament reikte hij tot de Elite Eight, waar de Gators nipt hun meerdere moesten erkennen in de Louisville Cardinals (72-68).

De kracht van Beal, die wordt vergeleken met Ray Allen, ligt aan de ene kant in zijn schitterende schot en aan de andere kant in zijn verdedigende kwaliteiten. Maar hij is ook bovengemiddeld atletisch en kan als Dwyane Wade driven naar de basket. Als je als speler het beste van Allen en Wade (die matig driepunters schiet) kan combineren met de juiste mentaliteit, moet het wel heel gek lopen wil je niet een hele grote worden.

Beal wordt zo hoog aangeschreven dat zelfs de Thunder, nu opgescheept met de 28e pick in de eerste ronde, naar verluidt opties aan het bekijken zijn om de guard naar Oklahoma City te halen. De kans dat de verliezend NBA-finalist daar in slaagt lijkt uiterst klein, maar het geeft aan hoe de basketbalwereld tegen de speler Beal aankijkt. Waar het plafond van Beal ligt weet niemand, maar hij heeft het in zich om een jaarlijkse All-Star te worden en zijn team zowel aanvallend als verdedigend de weg te wijzen.

Ook leuk om te lezen