NBA Draft Profile: Willie Cauley-Stein

Door

Kentucky v LSU

Deze zomer kunnen NBA teams kiezen uit voldoende ‘big men’. Een van die grote jongens is Willie Cauley-Stein van Kentucky. Deze center heeft de juiste lengte voor zijn positie, namelijk 2.16 meter lang. Hij heeft een fantastisch seizoen achter de rug met zijn school, waarin ze ongeslagen de final four haalden. Daarin werden ze uiteindelijk verslagen door Wisconsin.

Bekijk hier onze NBA Mock Draft 5.0

Cauley-Stein heeft zich tijdens de ongeslagen reeks van Kentucky ontwikkeld als een defensieve kracht. Is heel sterk onder de basket met zijn lichaam kan hij zijn tegenstander goed weghouden en de rebounds pakken. Daarnaast is hij voor zijn lengte heel lenig, iets wat goed van pas zal komen in de NBA. Dat in combinatie met zijn reactievermogen zorgt er voor dat Cauley-Stein een exceptionele center is.

Er is nog wel heel wat werk aan de winkel voor de 21-jarige center. Aanvallend is hij alleen goed onder de basket, daarbuiten is hij geen gevaar voor tegenstanders. Net als veel andere grote centers die in de NBA hebben gespeeld, heeft ook Cauley-Stein moeite vanaf de vrije worp lijn. In zijn eerste seizoen bij Kentucky schoot hij onder de 40% van zijn vrije worpen raak. Dit seizoen schoot hij wat beter, maar ligt het nog veel te laag. Zeker met de hack-a-shaq tactiek van veel NBA-teams kan het wel eens voor problemen zorgen.

Cauley-Stein kan overal eindigen tussen plek 1 en 5 in de draft. Teams krijgen met hem meteen een defensieve strijder onder de basket en spelers rond de driepunt lijn, maar iemand waar nog aan gesleuteld moet worden. Deze jongen heeft voldoende potentie om een hele goede center te worden in de NBA.

Bekijk hier al onze Draft Profiles:

Frank Kaminsky

D’Angelo Russell

Justise Winslow

Karl-Anthony Towns

Sam Dekker

Myles Turner

Mario Hezonja

Jerian Grant

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Daniel Caraballe 5 jaar ago

    Hij had nog wel een jaartje bij Kentucky kunnen blijven. Is naar mijn mening nog niet rijp genoeg om in de NBA te spelen, heeft geen low-post game en is niet krachtig genoeg om de 82 wedstrijden grind van de NBA aan te kunnen. Hij is zeker geen tweede Anthony Davis.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen