NBA Draft Profile: Jerian Grant

Door

jerian grant

Voor Jerian Grant moest dit seizoen bijna perfect zijn om kans te maken op zijn droom om in de NBA te spelen. Vorig seizoen moest hij na twaalf wedstrijden al vanaf de zijlijn kijken naar zijn team om ‘academische redenen’. Een succesvolle terugkeer in zijn laatste seizoen bij Notre Dame waarbij er veel focus is geweest op zijn karakter, heeft zijn kansen in de NBA Draft sterk verbeterd.

Bekijk hier onze NBA Mock Draft 5.0

Jerian Grant kan terug kijken op een goed seizoen met de Fighting Irish. De guard won met Notre Dame de ACC Conference Tournament, bereikte de Elite Eight van de NCAA Tournament en werd verkozen tot het eerste team van de All-Americans. Dat laatste is zeker niet onterecht, want Grant is de onbetwiste leider geweest van dit team, zowel qua scorend vermogen en als spelverdeler.

Grant is de zoon van oud NBA speler Harvey Grant en het neefje van Horace Grant, de oude teamgenoot van Michael Jordan bij de Chicago Bulls. Basketball zit dus in zijn genen en dat was tijdens zijn tijd op de middelbare school ook te zien. Bij de prestigieuze DeMatha Catholic High School werd hij drie jaar op rij State Champions met zijn team en werd hij gescout door Notre Dame coach Mike Brey. Hier bleek hij ook al snel gewend te zijn, want in zijn eerste jaar werd hij verkozen tot de Big East Conference All Rookie Team, de toenmalige divisie van de Fighting Irish.

Met zijn 1 meter 96 is Grant een reus onder de point guards, iets wat hem helpt om de juiste keuzes te maken in het verdelen van de bal. Zijn accurate passing en vermogen om snel beslissingen te maken zijn indrukwekkend. Zijn lengte geeft hem ook de mogelijkheid om sneller een mismatch te vinden in het nemen van een schot dan andere point guards. In de NBA zal hij snel kunnen aarden, vooral ook door zijn ervaring in het omgaan met de pick and roll, iets waar teams vooral naar gaan zoeken gezien de huidige stijl in de NBA.

Als Jerian Grant zijn groei doorzet en zijn focus kan houden op het beter worden in plaats van alle afleidingen buiten het veld dan kan hij een belangrijke steunpilaar worden voor een championship team, zij het vanaf de bench. Spelers met zijn spelinzicht zijn namelijk altijd gewild in de NBA.

Bekijk hier al onze Draft Profiles:

Frank Kaminsky

D’Angelo Russell

Justise Winslow

Karl-Anthony Towns

Sam Dekker

Myles Turner

Mario Hezonja

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen