NBA Draft Profile: Emmanuel Mudiay

Door

mudiay3

Geen college voor Emmanuel Mudiay. De geboren Congolees verkoos een jaar in China boven een jaar bij de SMU Mustangs van coach Larry Brown, zogezegd om al wat geld te verdienen voor zijn familie. Of dat een goede keuze was, moet nog blijken.

Bekijk hier onze NBA Mock Draft 5.0

Mudiay deed het aardig in de Chinese Basketball League (CBA) bij de Guangdong Tigers. Hij tekende gemiddeld voor achttien punten, zes rebounds en zes assists in 30 minuten. Hij raakte 51,5% van zijn schoten, waarvan 34% van zijn driepunters. De Tigers haalden de halve finale in de CBA, maar werden daar uitgeschakeld door Beijing.

“Ik heb daar héél véél geleerd. Het werkritme is er gewoon ongekend. Ze werken zo hard… Ik werkte dus ook elke dag hard. Nu ben ik hier terug en weet ik perfect wat ervoor nodig is om het te maken als basketballer. Ik pak alles serieus op. Het is een job nu, geen spel meer zoals toen we kinderen waren.”

Mudiay heeft een aantal zaken die hem een speciaal talent maken. Allereerst is er zijn NBA-ready body. De point guard is groot voor zijn positie (6’5″) en heeft nu al een enorm krachtig lichaam (200lbs). Mudiay is bovendien een natuurlijke atleet en heeft een enorme reikwijdte via zijn langer armen en grote handen. Combineer dat met een pass-first mentaliteit, snelheid, een natuurlijke feel for the game, en je ziet waarom Mudiay vaak vergeleken wordt met John Wall.

Het grootste punt waaraan Mudiay moet werken, is zijn jump shot. Dat staat nog niet op punt, hoewel hij tijdens NBA workouts liet zijn al vooruitgang geboekt te hebben. Mudiay heeft het ook moeilijk om consistent vrije worpen te maken en durft nogal vaak turnover prone te zijn. Defensief is hij enorm sterk, maar moet hij wel leren om elke play zich volledig in te zetten.

Bekijk hier al onze Draft Profiles:

Frank Kaminsky

D’Angelo Russell

Justise Winslow

Karl-Anthony Towns

Sam Dekker

Myles Turner

Mario Hezonja

Jerian Grant

Willie Cauley-Stein

Stanley Johnson

Foto: Twitter

5 Reacties
 1. Sander 5 jaar ago

  Ik blijf het jammer vinden, dat hij niet naar college is gegaan. Dat moet je toch gewoon meegemaakt hebben? Overdag in de schoolbanken, in de avond een wedstrijdje en Dan een frat party. Geld verdienen kan altijd nog.

  • Bahadir 5 jaar ago

   Wellicht dat je zijn achtergrond verhaal niet kent. Verdiep je daar eens in zou ik zeggen.
   Ik verzeker je dat je je erna zult beseffen dat Mudiay’s kijk op de wereld behoorlijk verschilt van jou kijk op de wereld.

  • Het komt niet zo vaak voor dat een US player ervoor kiest om college te passeren en richting het buitenland te trekken. Mudiay zal daar echt wel een goede reden voor gehad hebben.

 2. Sander 5 jaar ago

  Knap dat je weet wat mijn kijk op de wereld is. Ik ken zijn verhaal en toch blijf ik bij mijn mening.

  • Bahadir 5 jaar ago

   ”Dat moet je toch gewoon meegemaakt hebben? Overdag in de schoolbanken, in de avond een wedstrijdje en Dan een frat party. Geld verdienen kan altijd nog.”

   Dat gedeelte geeft toch vrij duidelijk aan wat jou kijk op de wereld is als het aankomt op basketbal. Wellicht dat ik m’n zin ietwat ongelukkig geformuleerd heb, maar ik doelde alleen op het basketbal-gedeelte met ”kijk op de wereld”. Uiteraard ken ik je complete levensverhaal niet.

   Het was overigens niet mijn bedoeling om je overstuur te maken of iets. Mensen zijn gewoon geneigd om snel stempels te zetten op spelers als Mudiay, zonder het complete plaatje bekeken te hebben. Ik dacht dat dat bij jou ook het geval was, maar dit is blijkbaar niet zo. Mijn excuses.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen