NBA 30-in-30: Toronto Raptors

Door

Toronto Raptors even up the series at one with a 100-95 win over the Brooklyn Nets in game 2 of their first round playoff series

Slechts één keer in hun geschiedenis bereikten de Toronto Raptors de tweede ronde van de play-offs. Die keer is inmiddels alweer vijftien jaar geleden. Ook vorig jaar werden de Canadezen ondanks thuisvoordeel uitgeschakeld in de eerste rond na een oorwassing van de Washington Wizards (0-4). Kunnen coach Dwane Casey en zijn team het tij keren dit seizoen?

Toronto heeft zich aardig hersteld na een aantal donkere jaren post-Chris Bosh. Sinds General Manager Masai Ujiri in 2013 werd aangesteld hebben de Raptors stelselmatig ieder jaar jonge spelers toegevoegd en door laten ontwikkelen en daarmee inmiddels een solide kern verzameld. De ontwikkeling van onder meer Kyle Lowry, DeMar DeRozan, Terrence Ross en Jonas Valenciunas zorgde er voor dat de Raptors vorig jaar een teamrecord van 49 overwinningen pakten. En dat was met een dikke Lowry.

Balans
Key IN: Delon Wright (Utah #20), Norman Powell (UCLA #46), Anthony Bennett (Minnesota), Bismack Biyombo (Charlotte), DeMarre Carroll (Atlanta), Cory Joseph (San Antonio) en Luis Scola (Indiana)
Key OUT: Tyler Hansbrough (Charlotte), Chuck Hayes (LA Clippers), Amir Johnson (Boston), Greg Stiemsma (Orlando), Greivis Vasquez (Milwaukee) en Lou Williams (LA Lakers).

Bij die kern voegden zich dit off-season een aantal spelers die de gaten in de selectie van Casey wellicht goed kunnen opvullen. GM Ujiri was er als de kippen bij om als een van de eersten toe te slaan op een free-agent markt met kansen. Hij tekende Hawks-sterkhouder DeMarre Carroll voor een zeer redelijk bedrag (4 jaar voor 60 miljoen dollar) gezien aankomende verhoging van de salary cap. Carroll maakt met zijn verdedigende en aanvallende kwaliteiten het front court compleet in Toronto.

De andere opvallende naam die de de Raptors aantrokken was een opvallende: Anthony Bennett. De eerste draft pick van de Cleveland Cavaliers twee jaar geleden was een speler waarvan de Canadezen waarschijnlijk geen geld op hadden gezet om op hun roster te hebben. Het contract van Bennett werd deze zomer ontbonden door zijn tweede werkgever, de Minnesota Timberwolves. Voor een appel en een ei (in NBA termen) kregen de Raptors een speler met een hoge upside en een mooie back-up van Carroll.

Zonder 6th Man of the Year scorer Lou Williams, manusje van alles Greivis Vasquez en het leiderschap van Amir Johnson zullen de Raptors in eerste instantie wellicht moeite hebben om hun oude vorm op te pakken. Toch hebben ze voor deze spelers een rits talent binnengehaald wat dit op lange termijn kan opvangen. Ook het aantrekken van grote man Bismack Biyombo zal helpen om het verlies van Johnson te compenseren.

Prognose
In een slechte Atlantic Division en misschien nog wel slechtere Eastern Conference moet een talentvol Toronto geen enkele moeite hebben om zich te plaatsen voor de play-offs. Met DeRozan die speelt voor een contract en Lowry die speelt om de kilo’s niet terug te laten komen, kunnen de Raptors daarna wellicht ook nog voor een verrassing zorgen in de play-offs. Leuk gaat het in ieder geval worden in het noorden. Misschien zelfs tweede-ronde-leuk. Ze hebben in ieder geval een vet veld.

Voorspelling: 53-29

#WETHENORTH

Vorige previews
30. Minnesota Timerwolves | 29. New York Knicks | 28. Philadelphia 76ers | 27. Los Angeles Lakers | 26. Orlando Magic | 25. Sacramento Kings | 24. Detroit Pistons | 23.Charlotte Hornets | 22. Miami Heat | 21. Utah Jazz | 20. Indiana Pacers | 19.Brooklyn Nets | 18. Phoenix Suns | 17. Boston Celtics | 16. Milwaukee Bucks | 15. Oklahoma City Thunder | 14. New Orleans Pelicans | 13. Portland Trail Blazers

1 Reactie
  1. Robkazoe 5 jaar ago

    Ik ben het mee eens dat het nieuwe thema van de Raptors beter is. Vind de nieuwe kleur rood erg mooi. Maar ik zie ze niet over de 50 heen gaan dit seizoen. Als je Hansbrough/Johnson vervangt voor Biyombo/Scola, Vasquez/Williams vervangt met Carroll en Joseph, dan kom je denk ik op een redelijk gelijkwaardig team uit. De picks zullen weinig toevoegen. En dan hoop ik voor de Raptors dat ze een matig team in de playoffs tegenkomen. Kunnen ze eindelijk een ronde verder komen.

    En dan Anthony Bennett. Het is leuk dat Toronto een onderdak heeft voor deze #1 pick. Maar de hele draft van dat jaar was behoorlijk matig. Ik denk dat de upside van deze speler erg beperkt is. Als je zelfs in een matig Timberwolves team niet mee kan komen, dan houdt het wel een beetje op. Tel daarbij op dat hij verdedigend erg zwak is, een slechte werkhouding heeft en nog een hele berg negatieve eigenschappen heeft en je weet al voldoende. Die gaat naar China toe of naar de D-league (Raptors 905?) en daar horen we weinig meer van.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen