NBA 30-in-30: Los Angeles Lakers

Door

Memphis Grizzlies v Los Angeles Lakers

Het laatste seizoen van Kobe Bryant gaat geen pretje worden, niet voor Kobe, en niet voor de Lakers. De Lakers hebben een paar redelijke free agents binnengehaald, maar missen nog steeds kwaliteit en zullen geen schijn van kans maken om de playoffs te halen. De grote vraag is of Kobe Bryant goed om kan gaan met zijn nieuwe teamgenoten, ook wanneer het team een losing streak meemaakt.

Kobe’s fault?

Geen Marc Gasol, geen LaMarcus Aldridge, geen Kevin Love, geen DeAndre Jordan. Voor het tweede jaar op rij is het de Los Angeles Lakers weer niet gelukt om een grote naam te tekenen. Na het vertrek van Pau Gasol is er geen speler gevonden die samen met Kobe een sterk duo kan vormen.

Het is logisch, wie wilt er nou nog bij de Lakers spelen? Tuurlijk, de showbizz in Los Angeles is aantrekkelijk, maar spelers willen liever winnen dan hangen in Hollywood. Daarnaast wordt de aanwezigheid van Kobe Bryant ook als een probleem gezien. Kobe is een toekomstig hall-of-famer, maar zijn twintig field goal attempts per wedstrijd doen de Lakers pijn. Spelers zoals LaMarcus Aldridge willen de eerste aanvallende optie zijn, maar dat is niet mogelijk zolang Kobe Bryant nog op het veld staat.

Los Angeles Lakers v New York Knicks

Het was vorig seizoen soms om te janken in Staples Center. Er was totaal geen chemie, zowel aanvallend als verdedigend. Het team zat vol met spelers die constant de bal willen hebben, maar wat minder graag verdedigen.

De Lakers eindigden het seizoen als een na slechtste team in de Western Conference, ze hielden hun draft pick, die naar de Sixers zou gaan tenzij het in de eerste vijf plekken kwam. Met de tweede pick draften de Lakers de point guard D’Angelo Russell. Hiermee verrasten de Lakers, de verwachting was dat ze voor Jahil Okafor gingen. Russell zal een moeilijk rookie seizoen krijgen, met veel concurrentie zal hij vol moeten strijden voor zijn speelminuten.

In/uit

In: D’Angelo Russell (#3),Larry Nance Jr. (#27), Anthony Brown (#34), Lou Williams, Roy Hibbert, Brandon Bass, Marcelinho Huertas, Metta World Peace, Jonathan Holmes, Michael Frazier II, Robert Upshaw.

Uit: Jeremy Lin, Wesley Johnson, Carlos Boozer, Ronnie Price, Jordan Hill, Wayne Ellington, Vander Blue.

Al zijn het geen toppers, de Lakers hebben tenminste een paar spelers toegevoegd die het team beter maken. Lou Williams is een goede schutter die op beide guard posities kan spelen, power forward Brandon Bass is een prima role player die vorig seizoen bij de Boston Celtics in slechts 23,5 minuten per game gemiddeld 10 punten scoorde en Roy Hibbert was twee seizoenen geleden nog een van de beste centers van de NBA. Maar dit zijn geen spelers waar de Lakers de playoffs mee kunnen halen. De jonge talenten Jordan Clarkson, D’Angelo Russell en Julius Randle gaan belangrijk worden in de terugkeer naar de top, op dit moment zijn ze nog te jong en onervaren.

Prognose 2015-16

Met een blessurevrije Kobe Bryant, fris talent en een paar redelijke free agents erbij moeten de Lakers het wel beter doen dan vorig jaar. Het is nog steeds geen fantastisch team, en met de slopende concurrentie in de western conference valt er niet veel te winnen voor de Lakers.

Prognose 2015-16: 25-57

Vorige previews:
30. Minnesota Timberwolves | 29. New York Knicks | 28. Philadelphia 76ers

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen