NBA 30 in 30: Indiana Pacers

Door

Miami Heat v Indiana Pacers - Game 5

De NBA-redactie van SportAmerika richt zijn blik op het aanstormende seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NBA Preview: 30 in 30, in volgorde van hun prestatie van vorig seizoen. Vandaag: Indiana Pacers.

De mooie plannen van de Indiana Pacers konden voor de start van het nieuwe seizoen al in de prullenbak. De twee beste aanvallende spelers, Paul George en Lance Stephenson, zijn er niet meer bij. BORN READY vond het aanbod dat de Pacers hem deden te laag en verkaste voor drie jaar en 27 miljoen dollar naar de Charlotte Hornets. George brak tijdens een oefenduel met Team USA op een gruwelijke wijze zijn been en zit, zeer waarschijnlijk, het gehele seizoen aan de kant.

Zeer waarschijnlijk, omdat er afgelopen week beelden van George op YouTube verschenen waarin hij, amper drie maanden na zijn blessure, jumpers schiet, zonder beenbescherming. En Stephenson mist Indiana. Yeah Right?!

Wat een start!
De ploeg had zich als doel gesteld om als eerste in de Eastern Conference te eindigen en opende het seizoen met een 15-1 record en 40-12 tijdens de All-Star break. Stephenson verzamelde triple-doubles, Roy Hibbert en de Pacers’ defense was nummer één in de league en Paul George speelde, ook volgens Clippers’ coach Doc Rivers, als een MVP.

earlyseason_1152

Wat te denken van zijn clutch four-point play tegen de Sacramento Kings, of zijn 43 punten en een career-high zeven driepunters op bezoek bij de Portland Trail Blazers of het duel tegen Carmelo Anthony en de New York Knicks.

Het lukten de Pacers niet om het niveau na de All-Star break vast te houden. Dat kan gebeuren, maar dat de groep zich als een stel kleuters gedroeg, niet. Hibbert vond dat hij te weinig in het spel werd betrokken en noemde bepaalde spelers (Stephenson) in de media selfish, terwijl de trade voor Evan Turner de sfeer niet ten goede kwam.

Ondanks alle randzaken, en de hulp van de Miami Heat, verzekerde Indiana zich van de eerste plaats in het oosten, al hadden de Pacers in de play-offs de nodige moeite met de Atlanta Hawks en de Washington Wizards. Hibbert was onzichtbaar en Larry Bird schaamde zich kapot. Het was David West die met zijn 24 punten in Game 6 tegen de Hawks en 29 punten in Game 6 tegen de Wizards voor een rematch zorgde met de Heat.

De Pacers pakten op een overtuigende wijze Game 1 en waren voor drie kwarten in de tweede wedstrijd de betere ploeg, maar toen nam de titelverdediger de overhand. De serie was voorbij op het moment dat Stephenson in het oor van James blies.

Wie gaat er scoren?
IN: Rodney Stuckey, C.J. Miles, Damjan Rudez, Shayne Whittington, Paul George in maatpak
OUT: Lance Stephenson, Evan Turner, Rasual Butler, titelkansen

Indiana had afgelopen seizoen al moeite om de bal rond te laten gaan en te scoren en dat gaat komend seizoen niet beter worden. Toch staat de defense van coach Frank Vogel onder de basket als een huis met Hibbert, West en back-up Ian Mahinmi, maar C.J. Miles en Rodney Stuckey zijn natuurlijk geen George en Stephenson.

De vraag is wie er gaat scoren? West? Hibbert? George Hill? Chris Copeland? Larry Bird? Hill is, zoals ieder seizoen, van plan om agressiever te spelen, Miles is gevaarlijk van afstand, maar de kans is groot dat nieuwkomer Stuckey dé aangewezen man is in de aanval, meent ook Zach Lowe.

En wat kan de Kroatische schutter Damjan Rudez? Zingen in ieder geval niet:

Prognose
De Pacers gaan de play-offs niet halen, maar zullen volgens Frank Vogel vechten voor wat ze waard zijn. Ze hopen het seizoen zonder Paul George goed door te komen om in 2015-2016 weer bovenin mee te draaien. Kijk alleen niet gek op dat er sleutelspelers getrade gaan worden wanneer de resultaten erg tegenvallen. Het wordt een lang, maar dan ook lang seizoen Pacer-fans.

Vorige previews: 30. Milwaukee Bucks / 29. Utah Jazz / 28. Philadelphia 76ers / 27. LA Lakers / 26. Orlando Magic / 25. Sacramento Kings / 24. Boston Celtics / 23. New Orleans Pelicans / 22. Detroit Pistons / 21. Denver Nuggets / 20. Cleveland Cavaliers / 19. Minnesota Timberwolves / 18. New York Knicks / 17. Phoenix Suns / 16. Atlanta Hawks / 15. Dallas Mavericks / 14. Charlotte Hornets / 13. Memphis Grizzlies / 12. Brooklyn Nets / 11. Golden State Warriors / 10. Portland Trail Blazers / 9. Washington Wizards / 8. Chicago Bulls / 7. Houston Rockets / 6. Toronto Raptors / 5. LA Clippers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen