NBA 3-on-3: De laatste week voor de play-offs

Door


2. In het westen is de stand een stuk spannender. De nummers vier tot en met tien staan heel dicht bij elkaar. Welke ploegen in deze groep worden de grote winnaar en verliezer van de laatste week van het seizoen?

WH: Het wordt ongekend spannend in het westen. Veel van de teams die nog strijden om een plaats in de play-offs spelen nog tegen elkaar. Het is verschrikkelijk lastig om op basis van de huidige vorm winnaars en verliezers aan te wijzen. Een paar wedstrijden geleden leek het er nog op dat de Spurs door het ijs zouden zakken in het westen. Momenteel staan ze al weer vierde.

Ik denk dat de Clippers en Nuggets, die nu onder de streep staan, het niet gaan redden. Daarnaast hoop ik zelf dat de Utah Jazz in de eerste ronde tegen de Warriors komen te spelen. Door de vele blessures gaat het even wat minder voor de kampioen van 2017. De Jazz met Donovan Mitchell lijken mij een mooie ploeg om het de Warriors straks een stevige match-up te bezorgen in de eerste ronde.

RdR: Ik denk niet dat de Clippers of de Nuggets de play-offs gaan. Ze hebben het allebei niet makkelijk. Zo moet Denver nog tegen Portland en Minnesota. Daarnaast denk ik dat Jazz op plaats zeven eindigt. Dat betekent dat ze tegen de Warriors moeten en daar zie ik ze dit seizoen absoluut niet van winnen. Daarom zie ik Utah als ‘verliezer’ van de laatste week. Als ze op plaats zes eindigen maken ze veel meer kans om de eerste ronde te overleven maar ik ben bang voor ze dat ze dat niet gaan halen.

NvdV: Dit is een lastige situatie omdat er nog zo enorm veel mogelijk is. De grote winnaar verwacht ik dat het de Denver Nuggets zijn. Met maar één wedstrijd achter op de nummer acht seed liggen de play-offs toch nog binnen handbereik. De grote verliezer is moeilijk aan te wijzen. Aangezien ik denk dat de Nuggets de play-offs gaan halen valt er natuurlijk ook iemand af. Ikzelf denk dat de Minnesota Timberwolves het niet gaan halen. Ook verwacht ik dat de Oklahoma City Thunder nog een paar plekken zullen zakken. En hierdoor de Golden State Warriors tegen kunnen komen. Dit is wel een ander kaliber team in tegenstelling tot waar ze (tot op dit moment) nu tegen spelen: San Antonio Spurs.

Ook leuk om te lezen