NBA 3-on-3: De laatste week voor de play-offs

Door
Joel Embiid (flickr)

1. In het oosten lijken de acht play-off teams wel bekend te zijn, maar in de volgorde kan nog een hoop veranderen. Op welke matchup hoop jij vooral in de eerste ronde van de play-offs in het oosten?

Wouter Holsappel (WH): De huidige nummer vier en vijf van het oosten zijn respectievelijk de Philadelphia 76ers en de Indiana Pacers. Wat mij betreft is dit meteen de meest interessante match-up in het oosten. De Pacers werden vorig jaar zevende in de conference. Met het verlies van Paul George werd verwacht dat een plek bij een play-offs een stuk moeilijker zou zijn. Door onder andere de sterke optredens van Victor Oladipo en Miles Turner staan de Pacers zelfs hoger dan vorig jaar.

De Sixers doen het nog veel beter dan vorig jaar. Een fitte Joel Embiid en Ben Simmons hebben van de Sixers echt een team gemaakt om rekening mee te houden in het Oosten. De Sixers wisten in maart 12 van hun 16 wedstrijden te winnen en hebben momenteel een winstreak van tien wedstrijden. De Pacers wonnen in maart 11 van hun 15 wedstrijden en zijn dus ook goed in vorm.

Ruben de Regt (RdR): Zoals het er nu voorstaat, lijkt het me al een leuke eerste ronde, maar ik hoop eigenlijk dat Miami nog een plek naar boven gaat. Daarvoor moeten ze de Washington Wizards inhalen. Zij hebben maar één wedstrijd meer gewonnen. Ik hoopte eerder in het seizoen dat de Bucks ook de play-offs zouden halen en dat lijkt te lukken. De Sixers en de Pacers doen het beter dan ik had verwacht en dat is de match-up waar ik het meest naar uit kijk tenzij Heat – Cavaliers gebeurt.

Niels van der Veen (NvdV): Het is misschien een beetje wishfull thinking maar mijn mooiste play-off match-up in The East zou de Milwaukee Bucks tegen de Philadelphia 76ers zijn. Twee jonge ploegen die hebben laten zien dat ze allebei een aardig potje kunnen ballen. De 76ers zijn wel deels afhankelijk van Joel Embiid. Als hij er bij is kan het een hele interessante match up worden met Simmons en Embiid tegen Antetokoumnpo en Parker.

Ook leuk om te lezen