NBA 2013-2014 preview: Philadelphia 76ers

Door

Philadelphia 76ers v Boston CelticsAndrew Bynum werd afgelopen seizoen aangetrokken door de Philadelphia 76ers met als doel om uit te groeien tot een franchisespeler. Het liep toch even anders. Bynum speelde geen enkele wedstrijd en de Sixers kwamen vier overwinningen te kort voor een plek in de play-offs. Dit seizoen hoef je niets van deze ploeg te verwachten. Jrue Holiday, de beste speler, maakte plaats voor een lange man met knieproblemen, rookie Nerlens Noel.

Afgelopen seizoen

Bynum speelde dus geen enkele wedstrijd, maar haalde wel meerdere malen de headlines met een nieuw kapsel. De Sixers eindigden als negende in de Eastern Conference met een 34-48 record. De ploeg van coach Doug Collins hield zich op het verdedigende vlak knap staande (9e van de 30 in de NBA), maar had vooral moeite om te scoren te komen: 93.2 punten per wedstrijd (laatste in de NBA). Het was duidelijk dat na het experiment Bynum er een andere richting gekozen moest worden in Philly.

Spelerswijzigingen
Het is duidelijk dat het management van de Sixers een team wil bouwen rondom een big man. Ze waren zelfs bereid om hun beste speler ervoor op te geven. Holiday (17.7 punten en 8 assists afgelopen seizoen) vertrok naar de New Orleans Pelicans in ruil voor de zesde keuze in de NBA Draft: Noel. De grote vraag is wanneer hij volledig hersteld is van zijn knieblessure en op het veld te zien is in een Sixers-teneu?

De Sixers kozen zelf in de draft guard Michael Carter-Williams van de universiteit van Syracuse. Naast Holiday vertrokken er nog meer spelers uit Philadelphia, waaronder Nick Young die zijn ‘swag’ komend seizoen mag laten zien bij de Los Angeles Lakers. Royce White kwam over van de Houston Rockets. Sixers’ guard Evan Turner kijkt ernaar uit om te spelen met de man die kampt met angststoornissen.

Conclusies
De Sixers wilden vorig jaar met Bynum en een sterke bank ver komen in de play-offs. Het kan snel verkeren, blijkt nu. Met Noel hebben ze een topper in wording in huis gehaald, maar de rest van het team is matig. De Sixers zitten maar liefst dertien miljoen dollar onder de cap space. Aan coach Brett Brown, ex-assistent van de San Antonio Spurs, de taak om nieuwe dingen uit te proberen.

Nu alle ogen gericht zijn op de kelder in de Eastern Conference en een top keuze in de 2014 NBA Draft krijgen Thaddeus Young, veertien punten en acht rebounds afgelopen seizoen, en vooral Turner de ruimte om te laten zien uit welk hout ze gesneden zijn.

NBA 2013-2014 preview: 30. Orlando Magic / 29. Charlotte Bobcats / 28. Cleveland Cavaliers / 27. Phoenix Suns / 26. New Orleans Pelicans / 25. Sacramento Kings / 24. Washington Wizards / 23. Detroit Pistons / 22. Minnesota Timberwolves / 21. Portland Trail Blazers

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen