NBA 2013-2014 preview: New Orleans Pelicans

Door

Philadelphia 76ers v Brooklyn NetsHet laatste seizoen dat de organisatie uit New Orleans door het leven ging als de Hornets was er één om snel te vergeten. Met Anthony Davis, de eerste keuze van de 2012 NBA Draft, en Ryan Anderson, één van de beste driepuntschutters in de league, liep het seizoen uit op een teleurstelling. Een naamsverandering, twee grote versterkingen en de hoop dat spelers langer fit blijven moet de Pelicans’ fans hoop bieden voor de toekomst.

Afgelopen seizoen
In de Western Conference eindigden alleen de Phoenix Suns met een slechter record. De Hornets kenden een redelijke verdediging, maar hadden moeite om tot scoren te komen (25e van de 30). De laatste vijf wedstrijden van het seizoen gingen verloren en tijdens de NBA Draft lottery kreeg de ploeg recht op de zesde keuze in de Draft. Het was duidelijk dat de Hornets/Pelicans op zoek moesten gaan naar scorend vermogen naast rookie Anthony Davis die in 64 wedstrijden goed was voor 13.5 punten, 8.2 rebounds en 1.8 blocks per wedstrijd.

Spelerswijzigingen
Een grote verrassing tijdens de NBA Draft was dat na de eerste vijf keuzes Nerlens Noel nog geen club had. De Pelicans kozen Noel en stuurde de revaliderende center direct door naar de Philadelphia 76’ers in ruil voor o.a. Jrue Holiday. De 23-jarige spelverdeler kwam in 2012-2013 tot bijna achttien punten, vier rebounds en acht assists per wedstrijd en verdiende zijn eerste All-Star uitverkiezing. Holiday is een redelijke schutter die moet werken aan zijn turnovers (3.7 afgelopen seizoen). De kans op verbetering is aanwezig nu hij omringd gaat worden met beter teamgenoten.

Naast Holiday kwam Tyrke Evans, 2009-2010 Rookie of the Year, over van de Sacramento Kings. De 24-jarige Evans leek niet door te groeien in Sacramento en stelde afgelopen seizoen teleur met met 15.2 punten, 4.4 rebounds en 3.5 assists (career lows). New Orleans moest daar wel twee startende spelers voor opgeven. Center Robin Lopez vertrok naar de Portland Trail Blazers en Grevis Vasquez is de nieuwe spelverdeler van de Kings.

Conclusie

De Pelicans gaan geen gooi naar het kampioenschap doen, maar een plek in de play-offs is niet eens een heel gek idee voor de ploeg van coach Monty Williams. De ploeg heeft zeker potentie voor de toekomst aangezien de belangrijkste spelers (Davis, Anderson, Holiday, Evans en Eric Gordon) 25 jaar of jonger zijn.

NBA 2013-2014 preview30. Orlando Magic / 29. Charlotte Bobcats / 28. Cleveland Cavaliers / 27. Phoenix Suns

Foto: Getty Images 

Ook leuk om te lezen