Nationals slepen beslissingsduel uit het vuur

Door

De Washington Nationals en de Saint Louis Cardinals gaan ook all the way in hun series. De ploeg van manager Davey Johnson sleepte game 4 binnen. Gevierde man was outfielder Jayson Werth, die met een homerun in de negende inning voor de 2-1 zege zorgde.

Cards-reliever Lance Lynn en ‘The Beard’ voerden een pittige strijd in de laatste slagbeurt. Het was een gevecht binnen een gevecht. Na dertien pitches mocht Werth zich overduidelijk de winnaar noemen.

De speler in kwestie kon zich niets meer herinneren van deze belangrijke at bat. Videobeelden moesten er aan te pas komen om het geheugen op te frissen. ,,Het lijkt wel of ik een black-out heb gehad”, zei de Nat na afloop. ,,Het was een soort Will Ferrell-moment. Ik herinnerde me alleen stukjes en beetjes.”

De stadionklap van Werth was slechts een van de drie hits die de Nationals produceerden.  Kyle Lohse (Cardinals) en Ross Detwiler (Nats) heersten op de heuvel. Honkslagen waren duur in deze game 4.

Twee van de drie hits van Washington waren home runs. Adam LaRoche opende de score in de tweede inning met een homer. Een inning later zorgde Carlos Beltran met een RBI single voor de 1-1.

De series is nu weer gelijk. Vandaag wordt duidelijk of de titelverdediger of de ploeg met het beste record van het reguliere seizoen doorgaat. In de eindstrijd om de titel in de National League wacht de San Francisco Giants.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen