Nash schrijft open brief aan Laker-fans

Door

Utah Jazz v Los Angeles Lakers

Steve Nash heeft met typerende klasse gereageerd op recente kritiek, waar zijn rugblessures in twijfel werden getrokken. De tweevoudig MVP plaatste gisteren een openhartige brief op Facebook(must read!), waarin hij zijn fysieke staat besprak en inzicht geeft over zijn inzet om deze blessures te overwinnen.

“Ik heb drie uitpuilende tussenwervelschijven, waarvan er een gescheurd is en mijn zenuwstelsel is beschadigd. Na wedstrijden kan ik vaak niet eens meer zitten in mijn auto, wat enkele interessante ritjes heeft opgeleverd. De meeste nachten wordt ik gewekt door hevige krampen in mijn beide kuiten, als gevolg van die verdomde vernauwde slagaders. Het lijstje aandoeningen gaat op bijna komische wijze nog wel even door. Dat krijg je ervan als je 1300 duels speelt in de NBA.”

Nash kwam in 2012 over van de Phoenix Suns, maar heeft nog niet veel betekent voor de Los Angeles Lakers. De veertig jarige spelverdeler speelde slechts 65 duels in zijn eerste twee seizoenen door dezelfde rugblessures die hem nu weerhouden van een mooie laatste jaar. Deze zomer werkte Nash hard om terug te keren, maar tot de teleurstelling van hemzelf, de Lakers en de fans werd in het preseason duidelijk dat hij ook dit jaar aan zich voorbij moest laten gaan.

Golf video
Een inmiddels verwijderde video op Instragram, waarop Nash aan het golfen is, schoot bij enkele Laker-fans echter in het verkeerde keelgat. De fans vroegen zich hardop af of de redelijk mysterieuze rugproblemen van hun speler wel zo ernstig waren zijn als Nash zegt. Met de brief hoop de voormalig speler van de Phoenix Suns de lucht te klaren.

“Er is een groot verschil tussen het spelen van een NBA-wedstrijd en het slaan van een golfbal, tennisbal of potje basketbal in het park. Wanneer je de acceleratie en stops van Stephen Curry en Kyrie Irving moet bijhouden vergt dat meer van je lichaam.

Ik ben een van de hardste werkers in de league. De laatste twee jaar heb ik als een bezetene gewerkt om terug te keren en mijn blessures te overwinnen, opdat ik mijn laatste hoofdstuk als Laker op een mooie manier kan afsluiten. Het is echter uitgelopen op een drama, maar ik heb harder gewerkt en meer opgegeven dan ooit tevoren.”

Toekomst
Sinds Nash zijn coach meedeelde de rest van het seizoen te missen is hij niet betrokken geweest bij het team. Byron Scott zou graag zien dat de veteraan als mentor aan het werk gaat en ziet in zijn geblesseerde point guard een voorbeeldfunctie voor de jonge spelers. De Lakers, die nog geen duel wisten te winnen dit jonge seizoen, kunnen wel wat hulp gebruiken. Byron Scott zei afgelopen dat hij sinds de blessure geen contact meer heeft gehad met Nash, maar hoopt dat daar snel verandering in komt.

“Hopelijk heb ik deze week de kans om in contact te komen Steve en te vragen hoe het met hem gaat. Hopelijk kan hij hierheen komen en ons een beetje helpen. Maar dat is alleen als hij het zelf wil. We moeten hem de ruimte gunnen, maar ik ga deze week in ieder geval contact opnemen.”

Nash zei voorafgaand aan dit seizoen dat dit zijn laatste jaar zou worden. Hij is echter nog niet officieel met pensioen gegaan, zodat de Lakers zijn aflopende contract nog kunnen gebruiken in een mogelijke deal. De Lakers zouden zo een speler kunnen contracteren met die genoegen neemt met het halve salaris van de Canadees, wat neerkomt op zo’n 4,85 miljoen dollar. Je kan voor dat geld ook wonen in Nash zijn bescheiden huisje in Arizona, dat sinds gisteren te koop staat.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen