NASCAR: Kyle Busch wint race in Fontana

Door

Auto Club 400

Voor de derde keer in de laatste vier races werd de race in Fontana beslist door een inhaalactie in de laatste ronde. Een gele vlag met twee ronden te gaan, zorgde voor verschillende strategieën.

Kyle Busch herstartte vijfde en pakte de leiding bij het uitkomen van bocht twee. Rookie Kyle Larson, die op zaterdag zijn eeste Nationwide Series overwinning pakte op zijn thuisbaan, deed één verwoede poging. Larson kwam te kort en daardoor pakte Kyle Busch zijn tweede overwinning op rij in Fontana.

Busch: “Ik denk dat de fans vandaag gewonnen hebben. Wat een race: de finish had iets weg van Days of Thunder.”

De teamgenoot van Kyle Busch, Denny Hamlin, had het slechter voor elkaar. Enkele minuten voor deze wedstrijd moest hij op doktersadvies besluiten de wedstrijd verstek te laten gaan: een bijholteontsteking beperkte zijn zicht.

De race werd gedomineerd door zesvoudig NASCAR-kampioen Jimmie Johnson. Teamgenoten Johnson en Gordon streden lange tijd samen voor de zege. Gordon was tot twee keer toe teruggekomen vanuit het achterveld. Na een herstart met nog 29 ronden te gaan reed Gordon, zoals eerder, gemakkelijk naar Johnson toe, maar na zo’n 20 ronden haakte Gordon af.

Bandenproblemen
Met nog 7 ronden voor de boeg ging de linkervoorband van raceleider Johnson stuk. Gordon nam de leiding over. Johnson was niet de eerste in een hele reeks van coureurs die bandenproblemen hadden. Geen enkele run duurde langer dan 29 ronden en werd consequent onderbroken door een coureur met een bandenprobleem.

Bowyer spinde vanuit de derde positie met nog drie ronden te gaan. De race werd met twee ronden verlengt. Enkel Landon Cassill bezocht de pitstraat niet. Kurt Busch, Tony Stewart en Paul Menard haalden twee nieuwe banden. Kyle Busch was de eerste coureur met vier nieuwe banden. Voormalig raceleider Gordon herstartte zevende. Twee wilde ronden volgde waarbij Kyle Busch spectaculair de leiding overnam in de laatste ronde. Larson herstartte negende, maar finishte tweede. Gordon finishte teleurstellend dertiende.

Teleurstelling
Gordon: “Ik ben ongeloofelijk teleurgesteld. Ik weet niet waar ik moet beginnen: ik heb een waslijst aan zaken waar ik ontdaan door ben. Al met al komt het erop neer dat ik een verschrikkelijke herstart had. Kyle Busch startte precies vóór mij. Er is geen enkele reden waarom wij niet in de top 5 hadden kunnen finishen.”

De wedstrijd kende negen gele vlag situaties en 35 leiderswisselingen. Carl Edwards is de nieuwe leider in het kampioenschap met één punt voorsprong op Dale Earnhardt Jr. De volgende race vindt zondag 30 maart plaats op de Paperclip, Martinsville Speedway.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen