Napoli slaat Red Sox naar 2-1 voorsprong op Tigers

Door

ALCS - Boston Red Sox v Detroit Tigers - Game Three0alcs150De Boston Red Sox hebben een 2-1 voorsprong genomen op de Detroit Tigers in de ALCS. Mike Napoli brak het pitchersduel in de zevende inning open met een home run op Justin Verlander. Het bleek de enige run te zijn van de wedstrijd. John Lackey gooide voor de Red Sox 6 2/3 shutout innings met acht strikeouts.

De derde wedstrijd in de serie werd in de tweede inning kort onderbroken door een stroomstoring in Comerica Park. De stadionlichten vielen uit en de situatie had veel weg van die begin dit jaar in New Orleans tijdens de Super Bowl tussen de Baltimore Ravens en de San Francisco 49ers.

Zowel Verlander als Lackey raakte niet onder de indruk van de onderbreking. En het waren opnieuw de Red Sox die een lange tijd niets konden beginnen tegen de startende werper van de Tigers. Johnny Gomes maakte in de vijfde inning een einde aan de no-hit bid van Verlander. De eerste honkslag in de ALCS die een Tigers’ starter opgaf over de eerste vijf innings. Met een beetje hulp van Prince Fielder.

Verlander gooide geweldig over acht innings waarin hij slechts vier honkslagen en één run moest toestaan tegenover tien strikeouts. De home run van Napoli maakte een eind aan een reeks van 34 scoreless innings voor Verlander. Het was overigens de tweede bomb van Napoli op het gooien van Verlander. De eerste sloeg hij in 2006 als rookie (nog zonder baard) van de Los Angeles Angels, tevens zijn eerste honkslag in de Majors.

Lackey werd na 6 2/3 innings van de heuvel gehaald door Red Sox’ manager John Farrell en hij was daar duidelijk niet blij mee: C’mon man, you gotta be sh***ing me. Gelukkig voor Lackey hielp de Red Sox’ bullpen hem een handje en vooral in de achtste inning met het eerste en derde honk bezet. Junichi Tazawa en Koji Uehara antwoordden met back-to-back strikeouts op Miguel Cabrera en Prince Fielder.

Game 4 staat woensdag (02.00 uur NL-tijd) op het programma. Jake Peavy start voor de Red Sox en Doug Fister begint op de heuvel voor de Tigers.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Thomas 7 jaar ago

    Compleet gebrek aan offensive support voor Verlander. Heel typisch, in zijn laatste zes starts hebben de Tigers vier keer geen run gescoord. Die man was weer zo goed gisteren. Zijn de pitchers van de tegenstander dan extra scherp, of is Justins eigen offense laks?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen