MVP Race: The King is Back

Door

bannermvp

Elke week bekijkt SportAmerika in de MVP Race de tien beste spelers van de week. De nummer 1 krijgt tien punten, de nummer twee negen punten enz. De speler die in april de meeste punten heeft verzameld wint de SportAmerika MVP.

Het NBA-seizoen in volle gang. Na drie weken zijn de contouren van wat we de rest van het seizoen kunnen verwachten al een beetje zichtbaar. Zo weten we dat de Utah Jazz echt heel slecht zijn, de Indiana Pacers toch geen 82-0 seizoen zullen hebben en dat de Philadelphia 76ers en Boston Celtics weliswaar van de Miami Heat kunnen winnen maar verder een dramatisch jaar tegemoet gaan.

In het Westen is het oud en vertrouwd met een Spurs-team dat zonder enige aandacht met een 9-1 record bovenaan staat en de Lakers lijken dit seizoen, zelfs niet zoals vorig jaar op het nippertje, onmogelijk in staat om de play-offs te halen. In het Oosten gaat de strijd om de topplaatsen tussen de Pacers, Bulls en Heat. Waarbij Derrick Rose nog elke keer maar niet de oude Derrick Rose is.

Ondertussen is de MVP-race in week drie aanbeland en voert een bekend gezicht de ranking aan: de winnaar van de laatste twee awards en viervoudig MVP in totaal.

Miami Heat v Oklahoma City Thunder ? Game Two1. LeBron James (Miami Heat)

James is on a roll. Drie duels, drie keer dertig of meer punten en zijn schotpercentage? Boven de ZEVENTIG procent. Wow. Hij had een aanloopje nodig van twee weken, maar nu zit LBJ al in de vijfde versnelling. Springen en dunken kan ie ook nog steeds.

2. Kevin Love (Minnesota Timberwolves)

Love degradeerde de Cavaliers met 33 punten, 6 rebounds en 8 assists en 62 procent schotpercentage. K-Love doet alles goed op dit moment. Heel goed zelfs. LBJ krijgt het zwaar met #42 in de vorm van zijn leven. En de Timberwolves? Die profiteren lekker mee met een 7-4 record. En als je zo goed speelt, dan is deze reclame ook gewoon hart-stik-ke leuk.

3. Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)

Durant wil het. Het leiderschap, die titel, de MVP. Maar de extra verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat hij veel minder effectief is dan vorig seizoen (45% FG, 36% 3PT) en meer turnovers heeft. Punten maken doet KD natuurlijk en hij kan aan het eind van dit jaar toetreden tot de exclusieve groep 30pt-5as-5rb.

Tussenstand MVP Race 34. LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers)

Ja, de Blazers hebben een makkelijk programma gehad. Ja, Aldridge doet wat ie altijd doet. Maar kom op. Zeven wedstrijden op rij winnen? Dat is gewoon heel goed, ook al doe je dat tegen onder andere de Nets die een karikatuur zijn van het kampioensteam dat ze zouden vormen. Hoe dan ook, Aldridge scoort career-highs in punten, rebounds en assists. Breken de mooie tijden na alle ellende met blessures dan eindelijk aan in Portland?

5. Zach Randolph (Memphis Grizzlies)

Een Z-Bo in vorm is een genot om naar te kijken. Onder zijn leiding wonnen de Grizzlies drie duels op rij, waaronder tegen grote rivaal Los Angeles Clippers. Randolph was in alle drie de wedstrijd goed voor 20+ punten en 10+ rebounds en schiet met 55% FG het hoogste percentage schoten raak in zijn loopbaan. Is dit de Randolph die we de rest van het seizoen ook gaan zien?

6. Ty Lawson (Denver Nuggets)

In misschien wel zijn twee beste wedstrijden voor de Nuggets kan hij niet voorkomen dat zijn ploeg een nederlaag aan krijgt gesmeerd. Tegen twee rivalen, de Rockets en Thunder, maakt hij 20 van zijn 36 schoten voor een totaal van 57 punten. Tel daarbij op 25 assists en het lijkt haast Lawson tegen de rest. Met Lawson in de vorm van zijn leven, gaat het nog helemaal goedkomen met de Nuggets.

7. Stephen Curry (Golden State Warriors)

Curry ontpopt zich meer en meer tot de regisseur bij de Warriors. Veel meer dan alleen maar drietjes raken. Hij geeft bijna twee assists meer per duel en gisteren tegen Utah liet hij zien hoe goed hij overall is. Dit soort passes kan hij niet vaak genoeg geven.

8. Jeremy Lin (Houston Rockets)

Ineens was het Linsanity all over in Houston. Met Harden langs de zijlijn, ging Lin helemaal los (inclusief turnovers). Het was van korte duur en juist in zijn beste wedstrijd werd verloren van de 76ers. Lin blijkt echter gewoon een hele goede speler en is dit seizoen uiterst effectief (53% FG, 44% 3PT voor 18pt). Ze zullen zich in New York nog wel eens achter de oren krabben, zeker na deze heerlijke dunk.

9. Jeff Teague (Atlanta Hawks) 

In zijn eerste jaar als starter laat Teague zien waartoe hij in staat is, een 20 punten-10 assists speler. Hij is nog niet efficiënt genoeg, maar liet tegen de 76ers zien een alleskunner te zijn met een gouden toekomst.

10. Josh Smith (Detroit Pistons)

J-Smoove is nog steeds dezelfde J-Smoove, of ie nu in Atlanta speelt of in Detroit. Hij geeft je van alles wat, maar doet dat net niet zo goed als je zou willen. Maar wat een heerlijke avond tegen de Kings: 21 punten, 8 rebounds, 7 assists, 5 steals en 4 blocks. Meer van dit Josh!

Heb je een opmerking over de rankings, ben je het er mee eens, of juist niet. Discussieer mee  op @jwzsportam.

Eerdere MVP-races: week 1 | week 2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen