Murray: ‘Alleen Selanne en Koivu mogen Ducks niet verlaten’

Door

Woensdag meldde wij al dat de positie van Ryan Getzlaf bij de Anaheim Ducks ter discussie is komen te staan, maar vandaag doet GM Bob Murray daar nog een schepje boven op. Niet alleen Getzlaf, maar bijna alle spelers staan vrij om met een trade Anaheim te verlaten. Dat zei hij na afloop van de verloren wedstrijd tegen San Jose.

,,Ik dacht dat ik de spelers duidelijk had gemaakt dat de tijd dringt nadat ik de coach verwisseld had. We zullen ons gaan klaarmaken voor het volgende seizoen. Daarbij richten we ons niet op drafts picks. Ik denk dat het moeilijk wordt om dit jaar nog voor een plaats in de play-offs te gaan, maar ik wil wel dat het team het probeert. Maar dat moet dan wel snel gebeuren. Dat weet iedereen. Let’s play better hockey.”

En dat betekent dat grote spelers van het team dat het afgelopen seizoen als vierde geëindigde team in de Western Conference beschikbaar zijn voor een trade. Teemu Selanne en Saku Koivu zijn de enige twee spelers met een no trade-contract en kunnen zodoende niet zonder hun eigen goedkeuring een trade maken.

Onder de spelers die wel beschikbaar zijn zitten interessante spelers, zoals Corey Perry, Bobby Ryan, Ryan Getzlaf. Maar ook Andrew Cogliano, Jason Blake, Lubomir Visnovsky, Cam Fowler en Jonas Hiller zijn bepaald geen kleine namen.

Corey Perry was afgelopen topscorer van de NHL met 50 doelpunten. Dit seizoen staat zijn teller pas op 15. Bobby Ryan was in zijn eerste 3 seizoenen in de NHL al goed voor 105 doelpunten met minstens 30 doelpunten per seizoen, dit seizoen staat de teller op 13. Ryan Getzlaf staat derde op de all-time topscorerslijst van de Ducks met 440 punten.

Deze cijfers kennende konden er wel eens grote dingen te gebeuren staan in Anaheim. Murray benadrukt dat de spelers zelf bepalen wie er gaan en wie niet.

,,We hebben genoeg goede spelers. We zullen alleen een paar goede aanpassingen moeten doen. De spelers bepalen wie blijven en wie niet,” aldus de grote baas.

Foto: ducks.ocregister.com

Ook leuk om te lezen