Mothers Day miracle: twee walk-off grand slams

Door


Moederdag is een belangrijke dag in baseball. Spelers uiten hun waardering voor hun moeders door roze zweetbanden en kettingen te dragen en met roze bats te slaan. Gisteren was het zeker een bijzondere dag: Giancarlo Stanton en Joey Votto sloegen allebei een walk-off grand slam voor hun teams.

Het is slechts de 28e en 29e keer in de geschiedenis dat dat gebeurt. En ook nog op dezelfde dag. Wat zijn die odds?

Mets @ Marlins
Carlos Zambrano en Jonathon Niese maakten er in Miami een pitching duel van. Big Z wierp zeven innings tegen de New York Mets en kreeg slechts twee punten tegen, waarvan slechts één verdiend.

Niese stond zes shutout innings op de heuvel, maar werd in de steek gelaten door de bullpen. Ramon Ramirez kwam in het veld voor Niese en liet meteen back-to-back hits toe. Helaas voor hem was de tweede hit een homerun van Marlins catcher Joe Buck, waardoor de wedstrijd in de zevende inning op 2-2 kwam.

Nadat closer Heath Bell de Mets in de negende inning op een 4-2 voorsprong liet komen kwam de Marlins offence eindelijk tot leven.

Emilio Bonifacio sloeg een triple en Buck kreeg een vrije loop. Gregg Dobbs sloeg vervolgens Bonifacio binnen met een RBI-single en ex-Met Jose Reyes sloeg Brett Hayes (die als pinch runner in het veld was gekomen voor Buck) binnen met een sac-fly.

Met twee uit en een 4-4 stand kwamen Hanley Ramirez en Austin Kearns op de honken door een vrije loop en een hit by pitch.

Dat zorgde ervoor dat Giancarlo Stanton (foto) met geladen honken de bal uit Marlins Ballpark kon slaan voor de walk-off grand slam.

Nationals @ Reds
Even later was het Joey Votto die er voor zorgde dat de Cincinnati Reds met 9-6 wonnen van de Washington Nationals.

Ook Votto sloeg een grand slam, nadat hij eerder in de wedstrijd ook al twee homeruns had geslagen. Votto ging 4-5 met drie homeruns en zes RBI’s.

De Reds stonden met twee uit in de negende inning tegen een 6-5 achterstand aan te kijken toen Nats closer Henry Rodriguez Drew Stubbs en Chris Heisey vier wijd gaf. Vervolgens maakte Votto op grandioze wijze een einde aan de wedstrijd met zijn derde homerun van de dag.

Roger Bernadina had weer een goede dag, na al twee homeruns eerder in deze serie. Hij ging gisteren 2-4 met een steal, een RBI en een walk.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen