Mogelijke hersenschudding Gregorius, blessures Yankees

Door

Didi Gregorius zal de komende wedstrijden van de Arizona Diamondbacks aan zich voorbij moeten laten gaan. De Nederlandse korte stop kreeg in de zevende inning van Arizona’s thuiswedstrijd tegen de Colorado Rockies een 93-mph pitch van werper Josh Outman tegen zijn helm. Gregorius kon na anderhalve minuut op de grond te hebben gelegen op eigen kracht de dugout bereiken, maar verliet wel de wedstrijd.

Nader onderzoek moet uitwijzen of Gregorius een hersenschudding heeft opgelopen. Mochten scans aangeven dat dat inderdaad het geval is, dan zal de 23-jarige Nederlander in eerste instantie op de 7-day Disabled List terecht komen.
Afhankelijk van hoe zwaar de hersenschudding is zal de tijd die Gregorius nodig heeft om te herstellen logischerwijs langer kunnen uitvallen.

Mede door de aandacht die er in de NFL en NHL besteed wordt aan de gevolgen van hersenschuddingen liggen hoofdblessures in Amerika de laatste jaren onder een vergrootglas. De Diamondbacks zullen Gregorius dan ook pas weer opstellen als de jonge korte stop voor de volle honderd procent hersteld is.

Blessures Cervelli en Nova

Niet alleen Gregorius kreeg vrijdagavond te maken met een blessure. Ook de New York Yankees werden – weer – getroffen door de ‘injury bug’. Al in de eerste inning tegen de Toronto Blue Jays moest catcher Francisco Cervelli de wedstrijd verlaten toen er een bal via de knuppel van Rajai Davis op zijn werphand terecht kwam. De catcher verliet direct de wedstrijd en blijkt zijn rechterhand te hebben gebroken. Om de breuk te herstellen is een operatie vereist en daardoor staat Cervelli zeker zes weken buitenspel.

Ook startend werper Ivan Nova kwam de wedstrijd tegen de Blue Jays niet ongeschonden door. Na een pitch die Rajai Davis recht door het midden sloeg voor een honkslag klaagde Nova over pijn in zijn rechter elleboog. De werper werd direct van de heuvel gehaald. Over de oorzaak van de klachten is nog niets bekend. Wel duidelijk lijkt dat de toch al goed gevulde ziekenboeg van de New York Yankees weer twee patiënten rijker is.

Daar kan in de loop van het weekend overigens nog een derde speler bij komen. Kevin Youkilis is al enige dagen uitgeschakeld met een rugblessure. De Yankees gingen er aanvankelijk van uit dat Youkilis na een aantal dagen rust weer inzetbaar zou zijn, maar de derde honkman staat nog steeds buitenspel. Naar verluidt zouden de Yankees overwegen Youk alsnog op de DL te zetten. Die beslissing wordt zaterdag genomen.

Ook leuk om te lezen