Mogelijk einde carrière voor Cliff Lee, Span onder het mes

Door

MLB: Atlanta Braves at Washington Nationals

Het reguliere honkbalseizoen is nog niet begonnen of de eerste ernstige blessures zijn al een feit. Vandaag werd duidelijk dat Cliff Lee van de Philadelphia Phillies opnieuw last heeft van zijn elleboog. Daarnaast ging Denard Span van de Washington Nationals onder het mes.

Pitcher Cliff Lee gooide op 5 maart een Spring Training-wedstrijd tegen de Houston Astros. Lee gooide twee sterke innings. Hij kreeg slechts twee honkslagen tegen. Na de wedstrijd voelde de werper zich prima en had hij naar eigen zeggen nergens last van. Echter de dag erna kreeg Lee last van zijn elleboog bij het gooien van een ballen. De Phillies besloten wat testen uit te voeren. Daaruit bleek echter dat er geen tot weinig veranderingen in de elleboog van Lee waren te zien.

Vandaag zei de werper dat als hij een operatie nodig heeft, hij waarschijnlijk zes tot acht maanden uit de roulatie zal zijn. De pijn zit namelijk precies op dezelfde plek als vorig seizoen. Toen speelde de pitcher van de Phillies dertien wedstrijden en was zijn ERA 3.65.

“It’d be six-to-eight months out. So, basically, if I have the surgery this season will be done, possibly my career, I guess. I don’t know. We’ll have to see.”, aldus de werper.

Op dit moment wachten de Phillies op de second opinion van Dr. James Andrews. Volgens de club moet er vanavond of morgen meer duidelijkheid komen.

Lee is een viervoudig All-Star. Ook won hij in 2008 de Al Cy Young Award.

Denard Span
Denard Span ging vandaag onder het mes. De speler van de Washington Nationals onderging eind december een herniaoperatie en kreeg zes of zeven weken na zijn operatie weer last. De outfielder mist zeer waarschijnlijk het begin van het seizoen. Span is volgens meerdere Amerikaanse bronnen namelijk vier tot zes weken niet inzetbaar. De eerste wedstrijd van de Nationals is over vier weken.

Yu Darvish
Dit weekend kregen de Texas Rangers al slecht nieuws te horen. De beste werper van de Rangers, Yu Darvish, heeft mogelijk Tommy John Surgery nodig.

Volgens General Manager Jon Daniels is de werper zeker vier maanden uitgeschakeld. Deze week wordt duidelijk of Darvish ook daadwerkelijk onder het mes moet. Mocht dat het geval zijn, dan is de pitcher zeker het hele seizoen uitgeschakeld.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen