MNF Preview: San Francisco 49ers @ Arizona Cardinals

Door

De San Francisco 49ers spelen voor de tweede week op rij een wedstrijd op prime time. Na vorige week bij Thursday Night Football in eigen huis de Seattle Seahawks te hebben verslagen, reizen ze deze week af naar de woestijn om op bezoek te gaan bij wederom een divisierivaal, de Arizona Cardinals. Met een 5-2 record en een lange rustperiode, maar liefst elf dagen, zullen de 49ers fris en vol vertrouwen aan de kickoff verschijnen. De Cardinals (4-3) wonnen de eerste vier wedstrijden van het seizoen, maar zijn erna met drie nederlagen op rij het spoor bijster geraakt. Vandaag kunnen ze met een overwinning zelfs de koppositie in de NFC West van de 49ers overnemen.

Arizona Cardinals
De Arizona Cardinals hebben de laatste weken problemen met het scoren van punten. In de eerste vier weken, toen de ploeg alle gespeelde wedstrijden in winst omzette en met een 4-0 record de beste seizoensstart in bijna 40 jaar kende, werden er per wedstrijd nog ruim 22 punten op het bord gezet. In de drie daaropvolgende nederlagen werden er gemiddeld per wedstrijd nog maar elf punten gescoord. Met zo’n 33 punten uit de laatste drie wedstrijden is de ploeg een belangrijk deel van haar produktie kwijt.

John Skelton, de quarterback van de Cardinals, zal vanavond moeten laten dat hij in staat is het puntentotaal weer wat op te krikken, anders gaan de Cardinals een lange avond tegemoet voor eigen publiek. De verdediging van Arizona zal alle zeilen bij moeten zetten om 49ers running back Frank Gore te stoppen. De Cards laten gemiddeld 120 rushing yards per game toe en staan daarmee laag in de middenmoot van de league met een 21e plaats.

San Francisco 49ers
De San Francisco 49ers kunnen zelfverzekerd afreizen naar Arizona. Er is weer vertrouwen getankt door na de nederlaag tegen de New York Giants te winnen van de Seattle Seahawks en de ploeg is in de bovenste regionen van iedere power ranking terug te vinden. De Cardinals zijn de tweede wedstrijd in een serie waarin de 49ers in drie weken de drie divisierivalen tegenkomen en mochten de ploeg uit San Francisco ongeslagen uit deze reeks komen, kan de divisietitel ze haast niet meer ontgaan.

Quarterback Alex Smith is nog steeds wisselvallig. Hij wisselt briljante optredens af met pover spel en mede daarom is er van een consistente passing game nog niet echt sprake in San Francisco. Gelukkig voor de 49ers hebben ze met Frank Gore nog altijd zeer veel dreiging over de grond. Aan de andere kant van de bal hebben de 49ers van de rushing game van de tegenstander niet zoveel te duchten, de verdediging doet het traditioneel zeer goed de running game.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen