MNF Preview: Philadelphia Eagles @ New Orleans Saints

Door

 

Vannacht staan twee teleurstellend presterende teams tegenover elkaar in de Superdome. De New Orleans Saints nemen het dan thuis op tegen de Philadelphia Eagles in een duel dat bij een verlies kan betekenen dat de play-offs uit het zicht raken.

Met een elite quarterback in Drew Brees en de labiele defense van de Saints zit het er dik in dat er veel gescoord gaat worden.

Vick
Dat betekent dat Eagles quarterback Michael Vick vanavond moet laten zien waarom hij dik betaald wordt door de Eagles. Eerder deze week gingen er geruchten te ronde dat Vick zijn baan misschien kwijt zou zijn. Head coach Andy Reid liet echter weten dat Vick nog steeds de bal krijgt. Maar of dat na een slecht optreden vannacht nog steeds het geval is valt te betwijfelen.

Brees
Ondanks dat de Saints 2-5 zijn na zeven wedstrijden laat Brees nog steeds zien een elite quarterback te zijn. Hij heeft 116 minder passing yards dan nummer één Eli Manning, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld.

Het is dan ook de zaak om de verdediging te compenseren door goede drives neer te zetten en veel punten te scoren. Als Brees geen goede wedstrijd heeft, kunnen de Saints het wel schudden. Het is een zware last op één van de beste quarterbacks in de league, maar tot nu toe laat hij zien niet onder de indruk te zijn van dat vergrootglas.

Lucky Len, door Lennart Beishuizen:

Philadelphia Eagles (+2.5) @ New Orleans Saints (-2.5)
Voordat ik aan deze matchup begin: deze week is Lucky Len 10-3. Laten we daar 11-3 van maken voor de beste week in de historie van Lucky Len.

De wedstrijd: ik had de Philadelphia Eagles voor het seizoen als de verliezer in de SuperBowl voorspeld. Ik had vertrouwen in de Iggles defense en dacht dat het tandem Michael Vick en LeSean McCoy genoeg punten op het bord konden zetten. Niets is minder waar. De Eagles scoren te weinig en krijgen te veel punten tegen. Dit is een mooie wedstrijd om hier verandering in te brengen. Met name de Saints pass defense is verschrikkelijk en daar mòèt Vick misbruik van maken. Het gaat lastig worden om Drew Brees van het scoren te weerhouden, maar hier ligt het seizoen voor Philly in de waagschaal, zeker na de verliesbeurten van de Giants, Cowboys en de Redskins. Eagles +2.5

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen