MNF Preview: Must win voor zowel de Lions als de Seahawks

Door

NFC Championship - San Francisco 49ers v Seattle Seahawks

Normaal zou een wedstrijd tussen twee teams die het seizoen gezamenlijk met 1-5 zijn gestart geen aantrekkelijke affiche zijn voor de maandagavond. Dit keer gaat het echter over twee teams die voorafgaand aan het seizoen in de play-off picture zaten, want de Detroit Lions gaan vannacht op bezoek bij de Seattle Seahawks in een wedstrijd die gezien kan worden als een must win voor beide teams.

De Lions willen hun eerste wedstrijd van het seizoen winnen, maar dat wordt lastig in een stadion waar Russell Wilson maar twee van de 29 thuiswedstrijd heeft verloren.

Matt Stafford vs Russell Wilson

MNF Preview 1

Deel van de reden dat deze teams samen maar twee wins hebben is de performance van de quarterbacks. Zowel Stafford als Wilson hebben een matig seizoen tot nu toe. Bij Stafford ligt dat vooral in het aantal interceptions die hij heeft gegooid, bij Wilson vooral in het feit dat hij vrijwel elke play onder hevige druk staat en al twaalf sacks te verduren heeft gehad.

Groot verschil in verdedigingen

MNF Preview 2

De twee verdedigingen liggen ver uit elkaar. De Seattle defense wordt al jaren gezien als een van de beste in de league. ‘The Legion of Boom’ is ook dit jaar weer sterk en geeft het derde minste yards toe van alle teams. De Detroit defense is daarentegen met het verlies van onder andere Ndamukong Suh een stuk slechter vergeleken met vorig seizoen. Effectief zijn ze echter wel, want met zes take-aways foceren ze meer turnovers dan de Seahawks. Dat zal vanavond zeker het geval moeten zijn willen de Lions winnen, want anders wordt het redelijk eenzijdig.

Prognose
De Seahawks hebben, zeker thuis, meer kans om de wedstrijd te controleren. Detroit zal moeten aanvallen, zowel op offense als met defense. Als ze Wilson en de run defense van de Seahawks goed onder druk kunnen zetten daarmee, dan maken ze eens kans. De kans is echter een stuk groter dat ze daarmee meer fouten gaan maken dan ze lief is.

Detroit 18 – Seattle 32

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen