MNF Preview: Indianapolis Colts @ New York Giants

Door

New York Giants v Dallas CowboysEr was tot nu toe veel lof voor de Indianapolis Colts die na een zwakke start zichzelf steeds meer profileerden als favoriet in de AFC. De vorige speelronde was daar echter plotseling een behoorlijke nederlaag tegen de Pittsburgh Steelers, al moeten we ondertussen constateren dat er even geen maat lijkt te staan op Ben Roethlisberger. De New York Giants konden hun bye goed gebruiken en kunnen met een overwinning in MetLife Stadium weer in de buurt komen van de tweede plaats in hun NFC East divisie. De Colts hebben in de AFC South nog altijd een ruime voorsprong op de Houston Texans en hebben nog heel wat ademruimte.

Meer rennen
Voor de 51-34 nederlaag op Heinz Field won Indianapolis vijf maal op rij en voerden ze de league aan in ‘time of possession’. Vandaar ook dat de vorige speelronde veel wenkbrauwen deed fronsen. De Steelers hadden 40 minuten balbezit. Wanneer je achteraf de statistiek ziet dat de Colts slechts tien maal een poging deden om met de bal te rennen kun je je voorstellen dat het, ondanks de 34 punten, toch geen goede wedstrijd van de Colts was. Wellicht geeft de terugkeer van safety LaRon Landry weer wat hernieuwd zelfvertrouwen. De Pro Bowler heeft een schorsing van vier wedstrijden achter de rug voor het gebruik van verboden stimulerende middelen. Hij is echter nog niet gesignaleerd bij de Colts en is officieel nog niet op ‘actief’ gezet door zijn team. Een opvallende ontwikkeling. QB Luck kan tevreden zijn over de 400 passing yards en drie touchdowns, maar niet met een 57.8 completion percentage. Hij zal met de aanvalscoaches moeten bedenken hoe ze tegen de Giants de running game meer kunnen integreren in hun aanvalsplan. Zo ging er nog wel meer mis, dat enigszins wordt verdoezeld door de eerder genoemde statistieken.

MVP
New York Giants Super Bowl XLVI Victory ParadeLuck speelt vannacht voor het eerst in zijn driejarige professionele loopbaan tegen de Giants, waarvan de defensie tot nu toe gemiddeld 384.4 yards per wedstrijd toelaat, waarvan 262.4 door de lucht. Dat is niet goed en New York staat dan ook op een losing record (3-4). Na een 0-2 start volgden wel drie overwinningen, maar voor de bye gingen bepalende wedstrijden tegen Philadelphia en Dallas juist verloren. Tegen de Eagles waren de Giants volslagen kansloos (27-0). Quarterback Eli Manning is nog altijd niet de ster die hij ooit was – we hebben het hier wel over een tweevoudig Super Bowl MVP – maar heeft het beroerde seizoen 2013 wel achter zich gelaten. De laatste drie wedstrijden gooide hij geen enkele interceptie. Na de wedstrijd tegen Colts wacht nog een uitwedstrijd in Seattle en thuiswedstrijden tegen San Francisco en Dallas. De Giants zitten dus midden in een loodzwaar programma, maar ook is er hier en daar best een mogelijkheid voor Manning zich weer eens de profileren. De offensieve linie weet hem steeds beter te beschermen en tegen de Cowboys kreeg hij geen enkele sack tegen.

De Giants hebben in het wegvallen van star receiver Victor Cruz al een gevoelig verlies geleden, maar ook in de verdediging moet het een sleutelspeler missen. Middle linebacker Jon Beason moet geopereerd worden aan zijn voet, en speelde dit seizoen door dit kwetsuur al vaker niet dan wel. Na vorige week hebben we gezien dat de Colts zeker zwakke plekken hebben en is het aan de Giants om weer eens te stunten. Colts @ Giants is Monday Night Football en kick-off is rond de klok van 02:30. De wedstrijd is live te zien op Fox Sports 2.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen