MNF Preview: Chicago Bears @ Dallas Cowboys

Door

De Monday Night Football matchup in week 4 is een echte NFC showdown. De Chicago Bears reizen af naar Arlington, Texas om het op te nemen tegen de Dallas Cowboys. Beide teams hebben een 2-1 record en kunnen bij winst de gedeelde koppositie in hun divisie pakken. Winnen de Bears delen ze de leiding in de NFC North met de Minnesota Vikings, bij winst voor de Cowboys komen die samen met de Philadelphia Eagles aan kop in de NFC East.

Omstreden quarterbacks
Naast deze uitgangspositie hebben beide teams nog iets gemeen, de situatie rondom de quarterbacks. Zowel Tony Romo als Jay Cutler zijn niet onomstreden. Ze wisselen allebei sterke optredens af met mindere. Hierdoor hebben ze een haat/liefdeverhouding met zowel de fans als de media. Vooral bij Cutler kwam dit na de nederlaag bij de Green Bay Packers in week 2 nog pijnlijk aan het licht. Sinds deze wedstrijd vragen analysten zich hardop af op Cutler wel de man is die Chicago aan een titel kan helpen. Vooral Cutty is er dus veel aan gelegen om te laten zien wat hij in huis heeft. Tony Romo viert bij een zege voor Dallas zijn vijftigste overwinning als starter.

Dallas Cowboys
De Boys zijn deze wedstrijd als thuisploeg licht favoriet. Romo kent na zijn sterke optreden in de openingswedstrijd van dit seizoen bij de New York Giants een terugval. In de twee afgelopen wedstrijden kwam hij maar tot één touchdown pass.

Bij een touchdown pass vanavond is Romo wel de derde overall TD passing leader in de geschiedenis van de Dallas Cowboys. Bij drie TD passes stijgt hij zelfs nog een positie. Hij zal dan wel richting Miles Austin of Kevin Ogletree moeten gooien, want Jason Witten heeft momenteel last van de drops en Dez Bryant is geheel onzichtbaar.

Chicago Bears
De Bears hebben dit offseason voornamelijk gewerkt aan het versterken van de aanval. Met Brandon Marshall heeft Cutler een echte #1 receiver. Ook rookie Alshon Jeffrey lijkt een versterking. Helaas is de aanval nog wel wisselvallig.

Met zoveel nieuwe gezichten en een nieuwe offensive coordinator zitten er nog geen echte automatismen in de aanval. Succes over de grond is vanavond allerminst zeker. Zowel Matt Forte als Michael Bush hadden afgelopen week te kampen met blessures en het is nog maar de vraag of ze fit genoeg zijn om een stempel op de wedstrijd te kunnen drukken. De verdediging is dit seizoen wel weer sterk als vanouds. In week 3, tegen de St. Louis Rams scoorde de verdediging zelfs meer punten dan het weggaf.

Lucky Len pick, door Lennart Beishuizen:

Chicago Bears (+3.5) @ Dallas Cowboys (-3.5)
Lucky Len heeft een hele goede week achter de rug. 9-6 in vijftien wedstrijden. Laten we daar 10-6 van maken. De Cowboys en de Bears zijn aardig gelijkwaardig naar mijn mening en hebben allebei de kwaliteiten om er een eenzijdige wedstrijd van te maken. Daarom kies ik voor de underdog, voor in het geval het toch een close call wordt. Bears +3.5

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen