MNF: Eagles trekken aan langste eind in Indy

Door

Philadelphia Eagles v Indianapolis Colts

Voor de tweede speelronde op rij gingen de Philadelphia Eagles met een achterstand de rust in. Voor de tweede speelronde op rij gingen de Iggles met de overwinning naar huis.

Onder leiding van uitblinker Darren Sproles bogen de Eagles een achterstand van veertien punten tegen de Indianapolis Colts om in een uiteindelijke voorsprong van drie punten. De beslissende field goal kwam drie seconden voor het einde van de wedstrijd van de voet van kicker Cody Parkey: 30-27.

All purpose yards
De grote man aan de kant van de Eagles was running back Sproles; hij wist 178 all puprose yards te noteren. De 152 receiving yards was voor hem een persoonlijk record. Eén van zijn belangrijkste plays was de vangbal voor 17 yards, waardoor Parkey de winnende field goal van 36 yards kon maken. Ook de touchdown van 19 yards mocht er zijn:

Sproles fights through tackles for tying TD

Quarterback Nick Foles eindigde de dag met 331 yards (21/37, 1 TD, 1 INT), maar speelde niet zijn beste wedstrijd. Hij miste – net zoals vorige week tegen de Jacksonville Jaguars – enkele ballen richting openstaande receivers. Bovendien gooide hij vlak voor het rustsignaal een interceptie, waardoor Foles al zijn INT-aantal van vorig jaar evenaarde (toegegeven, twee INT’s in dertien wedstrijden is uitzonderlijk…).

Back-to-back losses
De Indianapolis Colts hebben andere zorgen. Zorgenkindje Trent Richardson speelde een solide wedstrijd, maar de twee fumbles zullen coach Chuck Pagano hoofdpijn bezorgen. Go-to-guy voor de Colts was Ahmad Bradshaw, met 70 rushing yards, 26 receiving yards en twee touchdowns.

Voor spelverdeler Andrew Luck (20/34, 172 yards, 3 TD, 1 INT) was de nederlaag een zeldzame; nog nooit had de first overal pick van 2012 twee wedstrijden achter elkaar verloren. Zondag staat divisierivaal Jacksonville op het programma, die in een soortgelijke situatie (0-2) zitten. Alleen liggen de verwachtingen voor dit seizoen in Indiana iets hoger.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen