MNF: 49ers deklasseren Bears

Door

 

De San Francisco 49ers (7-2-1) hebben met afstand gewonnen van de Chicago Bears (7-3). In San Francisco werd het 7-32.

Door uitval van starting quarterbacks Jay Cutler en Alex Smith namen Jason Campbell (Bears, achtste seizoen in de NFL) en Colin Kaepernick (49ers, tweede seizoen) de honeurs waar. Een defensive battle stond op het menu, maar na de opening drive bleken de Bears niet thuis te geven.

Bears shellshocked

Voor het eerst in z’n carrière begon Colin Kaepernick – in 2009 nog gedraft door de Chicago Cubs in de 43ste ronde – een wedstrijd in de NFL, en het duurde niet lang voordat hij ook z’n eerste touchdown gooide. Na een paar heerlijke worpen in de eerste drive (fieldgoal) en na een zwak Bears optreden werd Vernon Davis in de drive daaropvolgend gevonden om een 0-10 voorsprong af te dwingen.

Aan het begin van het tweede kwart opende de Niners direct met een indrukwekkende, lange bal op Vernon Davis om nog maar eens aan te tonen dat de Bears’ defense nog niet helemaal wakker was. Ook die drive werd afgesloten met een TD, Kendall Hunter liep uitstekend vrij.

Een interception iets later door Tarell Brown werd verzilverd tot een fieldgoal.

Exemplarisch voor het falen van de Bears was die achterstand van 0-20 wel, gemiddeld stond het team uit Chicago tegenstanders niet meer dan 15 punten toe dit seizoen.

Too little too late

Het duurde tot ver in het derde voordat de Bears op het scorebord verschenen, Brandon Marshall liep mooi uit de dekking weg. Michael Crabtree was vlak na rust al ongemoeid gelaten voor een 49er TD.

De Niners zette daarna niet meer aan en lieten het bij een fieldgoal en een safety: 7-32.

Stats

Colin Kaepernick was met 243 yards en 2 TDs de held van de avond. Jason Campbell kwam tot 107 yards, 1 TD en 2 INTs.

De ‘gebroeders’ Aldon en Justin Smith in de San Francisco defense vielen positief op, samen waren ze goed voor 5 sacks.

Volgende weken moeten de Bears aan de bak om de koppositie (samen met Green Bay) in de NFC North te behouden als de Minnesota Vikings naar Soldier Field komen. De 49ers kunnen uitlopen in de NFC West als ze naar de New Orleans Saints gaan.

Ook leuk om te lezen