MMQB: Welkom in de NFL, Johnny Manziel

Door

Cincinnati Bengals v Cleveland Browns

Elke zondag gebeurt er wel iets opmerkelijks in de NFL. Of het nou om een speler, team of play gaat, het maakt niet uit. In MMQB bespreken we de meest opvallende momenten van de zondagavond. Deze keer: het debuut van Johnny Manziel.

De sportwereld keek er al lange tijd naar uit: het debuut van Johnny Manziel als starter voor de Cleveland Browns. Zijn eerste touchdown in de NFL had hij inmiddels afgestreept, ondanks het verlies tegen de Buffalo Bills, twee weken geleden. Na opnieuw een falende Brian Hoyer kreeg Manziel eindelijk zijn kans. De hype, die in de zomer werd binnengehaald als de messias van de Cleveland Browns, mocht het gaan waarmaken tegen de Cincinnati Bengals.

Maar gisteren leerde Manziel de keiharde les dat de NFL niet hetzelfde is als college football. Daar kon hij nog weg komen met zijn improvisatiekunsten door halve tackles te ontwijken en over onervaren verdedigers heen te springen. Als Johnny Football dat gisteren tegen de Bengals probeerde, liep hij steevast tegen een muur aan. Hij kwam niet verder dan 93 total yards en gooide ook nog eens twee interceptions. Bij elke sack (drie stuks) kwam de dader hem dat nog eens in zijn gezicht vertellen om af te sluiten met Manziels handelsmerk, de money sign. De Bengals hadden in ieder geval een topdag. Welcome to the NFL, Johnny.

Laten we voorop stellen dat geen enkele rookie quarterback het makkelijk heeft als hij in het diepe wordt gegooid. Blake Bortles, Derek Carr en Teddy Bridgewater beginnen nu pas een beetje hun draai te vinden bij hun ploeg, maar krijgen nog steeds vrijwel elke week klop. Het was eigenlijk wel te verwachten dat Manziel ook geen overwinning tegen de divisieleider binnen wist te halen, maar met 30-0 afgedroogd worden bij je debuut, dat moet pijn doen.

Met een quarterback rating van 1.0 (de slechtste ooit voor een starting QB) kwam hij op gelijke hoogte met een andere first round pick van de Browns, Brandon Weeden. We weten allemaal hoe dat afliep..

Het zal headcoach Mike Pettine hoofdpijn en slapeloze nachten bezorgen. Brian Hoyer verkeert in een zware vormcrisis en Manziel viel in zijn debuut nog meer tegen dan de seizoensstart van de Cleveland Cavaliers. De problemen worden groter, maar de oplossingen zijn er vooralsnog niet. De Browns moeten de rit uitzitten en redden wat er te redden valt.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Klaas-Jan ter Veen 6 jaar ago

    Misschien kunnen ze volgend jaar een quarterback draften

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen