MMQB: Het brein van St. Louis

Door

Seattle Seahawks v  St. Louis Rams

Elke zondag gebeurt er wel iets opmerkelijks in de NFL. Of het nou om een speler, team of play gaat, het maakt niet uit. In MMQB bespreken we de meest opvallende momenten van de zondagavond. Deze keer: het brein van St. Louis, Jeff Fisher.

De zevende week van het NFL-seizoen bracht weer wat verrassingen met zich mee. De Buffalo Bills wonnen in de laatste seconden van de Minnesota Vikings, Detroit behaalde een comeback win op de New Orleans Saints en Peyton Manning schreef geschiedenis tegen de San Francisco 49ers. Maar wij richtten ons op de Edwards Jones Dome in St. Louis, Missouri, waar de Seattle Seahawks onderuit gingen tegen de Rams.

De St. Louis Rams hebben veel talent op hun roster, maar in de NFC West delven ze vaak het onderspit tegen hun divisiegenoten. Maar de zwakste broeder kan soms ook verrassend uit de hoek komen. De Rams deden dat met behulp van hun special teams. Een designed punt return en een gutsy fake punt op de eigen helft waren cruciaal in de 28-26 overwinning van de Rams. Brein achter dit alles: headcoach Jeff Fisher.

Jeff Fisher heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als het gaat om het gebruik van trick plays, plays die vaker fout dan goed gaan, maar veel terrein of punten op kunnen leveren als ze slagen. De St. Louis Rams gebruiken ze regelmatig, al dan niet succesvol, maar ze vormen een aanzienlijk deel van Fisher’s playbook, zeker met het aantal snelle receivers waar de Rams over beschikken. Thuis tegen de Seahawks pakten de plays dit keer goed uit en was het, naast het verdedigende werk, genoeg om de titelhouder van een zege af te houden.

Om van de Seahawks te winnen heb je soms iets speciaals nodig. De Chargers hebben Philip Rivers en Antonio Gates, de Cowboys hebben DeMarco Murray. En de Rams hebben daarvoor Jeff Fisher.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen