MMQB: de offday van de Indianapolis Colts

Door

Indianapolis Colts v Dallas Cowboys

Elke zondag gebeurt er wel iets opmerkelijks in de NFL. Of het nou om een speler, team of play gaat, het maakt niet uit. In MMQB bespreken we de meest opvallende momenten van de zondagavond. Deze keer: de Indianapolis Colts.

Opmerkelijk hoe een ploeg die zo lang goed speelt binnen een paar weken zo dramatisch speelt en 42 unanswered points tegen kan krijgen. Het overkwam de Indianapolis Colts, winnaars van de AFC South, tegen de Dallas Cowboys. De Colts werden in Arlington compleet overlopen door de thuisploeg, die daarmee sinds lange tijd weer de NFC East wisten te winnen. Je zou in ieder geval verwachten dat de Colts er een wedstrijd van maakten, maar nee..

Een verzekerde plaats in de play-offs bleek te weinig motivatie voor de Colts om ook goed te spelen, want niets lukte tegen de Cowboys. Andrew Luck (we noemden hem nog een MVP-kandidaat) leek zijn goede vorm in Indianapolis te hebben laten liggen. Zonder de ster receiver T.Y. Hilton kon de aanval geen potten breken, aangezien de receivers meer ballen lieten vallen dan vingen. En dan hebben we de bizar slechte running game nog niet genoemd. De drie running backs van de Colts kwamen gezamenlijk uit op één yard.

Is het nu, naast de San Francisco 49ers, ook al crisis bij de Indianapolis Colts? Laten we het er maar op houden dat de ploeg van Chuck Pagano en Andrew Luck een totale offday had.

Het verlies tegen de Cowboys zegt echter wel wat over de ommezwaai die de Indianapolis Colts hebben gemaakt. De eerste helft van het seizoen scoorden Andrew Luck en de Colts heel hoog op punten en (steevast vierhonderd) yards per game. Hoe anders is dat nu, want sinds de bye week wint Indianapolis heel moeilijk en haalde de ploeg maar één keer meer dan vierhonderd yards.

Zorgen zijn er en terecht, want wat Luck en compagnons lieten zien, is nauwelijks ‘play-off waardig’ te noemen. Het plafond van de ploeg lijkt nu wel bereikt, want mochten ze de Denver Broncos of de New England Patriots tegenkomen in het naseizoen, dan kunnen de Colts het wel schudden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen