MMQB: de blunders van Tony Romo

Door

Green Bay Packers v Dallas Cowboys

Elke zondag gebeurt er wel iets opmerkelijks in de NFL. Of het nou om een speler, team of play gaat, het maakt niet uit. In deze nieuwe rubriek bespreken we de meeste opvallende momenten van de zondagavond. De eerste die zijn opwachting mag maken is quarterback Tony Romo.

Er gebeurden veel opmerkelijke dingen tijdens kickoff Sunday: grote voorsprongen werden (bijna) uit handen gegeven en punters werden geveld door karatetrappen, maar trending topic van de avond was toch wel Tony Romo. De ongelukkige quarterback van de Dallas Cowboys opende het seizoen door de tegenstander, de San Francisco 49ers, drie keer op knullige wijze de bal te geven. Fumbles of interceptions, ze passeerden allemaal de revue in Arlingtons’ AT&T Stadium.

Het was tekenend voor Romo, die het eigenlijk elke wedstrijd wel presteert om de bal naar iedereen behalve zijn receivers te gooien. Vorig jaar opende Eli Manning op precies dezelfde wijze toen de New York Giants het opnamen tegen, jawel, de Dallas Cowboys. Het seizoen eindigde in een deceptie voor de G-men en wat Romo afgelopen nacht liet zien, zou opgevat kunnen worden als een voorbode voor het seizoen van Dallas. Maar de Cowboys blijven inzetten op de 34-jarige Romo, simpelweg omdat hij de beste van het stel is. Geef ze eens ongelijk, want de beste man kan wel degelijk een potje ballen.

Eigenaar Jerry Jones had zich de start van het nieuwe seizoen vast anders voorgesteld en zal tijdens de verloren partij tegen de Niners meerdere malen achter zijn oren hebben gekrabd. Jones had er spijt van Manziel niet gekozen te hebben in de NFL Draft. Dat gevoel zal na de de vertoning in de openingswedstrijd van zijn team alleen maar zijn versterkt.

De Cowboys gaven hun seizoenskaarthouders alvast play-off tickets, ervan uitgaande dat de Boys dit jaar wel het naseizoen zouden halen. Als Romo met zijn prestaties de toon heeft gezet in Big D, dan kunnen die weer de prullenbak in.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Jeroen 6 jaar ago

    Nooit een fan van Romo geweest. Nu ga ik deze wedstrijd zeker ff op gamepass kijken.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen