MMQB: de beladen terugkeer van DeSean Jackson

Door

Washington Redskins v Philadelphia Eagles

Elke zondag gebeurt er wel iets opmerkelijks in de NFL. Of het nou om een speler, team of play gaat, het maakt niet uit. In deze nieuwe rubriek bespreken we de meest opvallende momenten van de zondagavond. Deze keer: de terugkeer van DeSean Jackson.

Afgelopen maart maakten de Philadelphia Eagles een opmerkelijke aanpassing in hun roster. DeSean Jackson, de meest opvallende wide receiver van de Eagles, mocht per direct vertrekken. Na een productief seizoen werd hij gecut, om vervolgens te vertrekken naar NFC East-rivaal Washington. Jackson zou betrokken zijn bij een gang en bovendien zou hij regelmatig in de clinch hebben gelegen met zijn coach Chip Kelly. Kelly wilde echter grotere receivers hebben in zijn team, vandaar dat Jackson (1,78m) moest vertrekken.

Gisteren keerde DJax met Washington voor het eerst weer terug in Philadelphia, meteen een beladen wedstrijd tussen twee divisiegenoten. Hij zette stats neer die we van hem gewend zijn; vijf catches voor 117 yards en een touchdown is geen slechte dag voor een NFL-receiver. Hij vierde zijn score door eerst een adelaar na te doen om die vervolgens een schop te geven. No hard feelings van de kant van Jackson dus. En wie gelooft dat Jackson, zoals hij zelf zegt, het hoofdstuk ‘Philadelphia Eagles’ compleet heeft afgesloten, moet nog eens de term ‘politiek correct antwoord’ opzoeken.

De terugkeer waarop Jackson hoopte, waarin hij revanche kon nemen voor zijn ‘onterechte’ cut, kwam er uiteindelijk toch niet. Uitgerekend de vervanger van Jackson, rookie Jordan Matthews, had een beslissende rol in de overwinning van de Eagles met twee touchdowns. De Washington Redskins verloren nipt in een 37-34 shoot-out en keerden terug naar Washington met een 1-2 record.

Gelukkig voor DeSean Jackson, speelt hij dit seizoen (week 16) nog een keer tegen zijn voormalige werkgever. Op de thuisbasis van Washington, FedEx Field, kan hij dan eindelijk zijn gram halen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen