MMQB: Carolina Panthers, the best of the worst

Door

Carolina Panthers v Atlanta Falcons

Elke zondag gebeurt er wel iets opmerkelijks in de NFL. Of het nou om een speler, team of play gaat, het maakt niet uit. In MMQB bespreken we de meest opvallende momenten van de zondagavond. Deze keer: de Carolina Panthers.

De Carolina Panthers gaan dit jaar de play-offs in als de grote underdog. Tegen directe concurrent Atlanta Falcons sloten de Panthers het reguliere seizoen af met een overwinning en de divisietitel van de NFC South. Daarmee prolongeerden de Panthers weliswaar hun titel, maar de manier waarop de ploeg van Cam Newton zich door het seizoen heen werkte, was af en toe niet om aan te zien. Zeker als je terugdenkt aan hoe de ploeg een jaar geleden oogde, maar dat geldt ook voor de andere ploegen uit de NFC South.

Maar alle credits voor de Panthers, die nu tegen de Arizona Cardinals mogen laten zien wat ze in huis hebben. En kansen hebben ze zeker. De negatieve spiraal waarin de Cardinals terecht kwamen na de blessures van Carson Palmer en Drew Stanton blijft voortduren en de Carolina Panthers zijn bezig aan een winning streak van vier wedstrijden, met als uitschieter de 34-3 overwinning tegen Atlanta. Ondanks het behaalde resultaat (7-8-1) liggen er dus genoeg mogelijkheden voor de underdogs uit North Carolina.

Want we hebben al eerder mee mogen maken dat een team met een negatief record voor een verrassing wist te zorgen in de play-offs. Waar zagen we dat eerder? In 2009-2010 kwalificeerden de Seattle Seahawks zich met een losing season (7-9) voor de play-offs. Veel werd er niet van verwacht, want de tegenstanders waren de New Orleans Saints, een team met een 11-5 record. de wedstrijd zou echter de sportgeschiedenis ingaan als de earthquake game, met de magistrale touchdown van running back Marshawn Lynch.

Met die wedstrijd in het achterhoofd zullen de Panthers beginnen aan hun play-off campagne. Of ze het ook tot de volgende ronde weten te schoppen, dat moeten we gaan zien. Ron Rivera kennende zal het gaan volgens de volgende aanpak: ”One game at a time.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen