MMQB: Ben Roethlisberger’s career day

Door

Indianapolis Colts v Pittsburgh Steelers

Elke zondag gebeurt er wel iets opmerkelijks in de NFL. Of het nou om een speler, team of play gaat, het maakt niet uit. In MMQB bespreken we de meest opvallende momenten van de zondagavond. Deze keer: ‘Big’ Ben Roethlisberger.

Genoeg hoogtepunten deze week. De Chicago Bears werden verslagen door Tom Brady & Rob Gronkowski, Mark Ingram zorgde voor de winst tegen de Green Bay Packers en de New York Jets blameerden zich tegen de Buffalo Bills. Maar in Pittsburgh, Pennsylvania was quarterback Ben Roethlisberger bezig met record breaking performance. De man die vorig seizoen al werd afgeschreven, liet even zien het kunstje nog niet verleerd te zijn.

Roethlisberger’s stats in de wedstrijd tegen de Indianapolis Colts waren om in te lijsten. Veertig completions over 49 pogingen; één poging meer en ‘Big Ben’ had de beste pass-completion rating ooit gehad in vijftig attempts. Zes touchdowns en de veertig completions leverde hem een nieuw franchise record op. Hij is de vierde quarterback, samen met Tom Brady, Joe Montana en Steelers-grootheid Terry Bradshaw, in 150 wedstrijden er 100 wist te winnen.

Om nog maar te zwijgen over zijn 522 yards, waarmee hij op de vierde positie staat (gedeeld met Boomer Esiason) als het gaat om gegooide yards in NFL geschiedenis. Roethlisberger is echter wel de enige speler die in meerdere wedstrijden de 500 yards wist te passeren.

De Steelers presteerden dit seizoen wisselvallig en tegen de red hot Colts, met rising star Andrew Luck (400 yards, 3 touchdowns, 2 interceptions) als spelverdeler, werd dan ook met enige angst opgekeken. Maar de veteraan Roethlisberger nam de Steelers bij de hand, en net zoals zes dagen eerder tegen de Houston Texans, kwam de thuisploeg opnieuw verrassend uit de hoek, om ditmaal tegen de Colts 51 punten te scoren.

Dat Roethlisberger op het juiste moment besloot om zo’n wedstrijd te gooien, betekent nog niet direct betekent dat de Steelers nu ‘even’ de play-offs gaan halen. Nee, want als je kijkt naar de wedstrijden die de Steelers tot nu toe speelden, dan borg de gemiddelde Steelers-fan zijn ‘terrible towel’ alweer voorzichtig op in de kast. Zwaar verliezen van de Baltimore Ravens en de Cleveland Browns en niet in staat zijn om een ploeg als de Tampa Bay Buccaneers te verslaan, daar stelden de Steelers teleur. Er valt dus nog een hoop te verbeteren.

De laatste twee wedstrijden geeft de aanhangers van Steeler Nation echter moed. Pittsburgh heeft de ambitie om elke keer weer de play-offs te bereiken, en met nog maar een halve wedstrijd achterstand op de Cincinnati Bengals, koploper in de AFC North, is de strijd nog niet verloren. Met dank aan Ben Roethlisberger.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen