David Villa keert eerder terug naar New York

Door

David Villa A-League Rd 2 - Melbourne v Newcastle

David Villa keert eerder terug dan verwacht naar zijn club New York City FC. Momenteel is de Spanjaard verhuurd aan het Australische Melbourne City, maar zal 31 oktober al op het vliegtuig stappen.

In eerste instantie werd bekendgemaakt dat Villa 10 wedstrijden zou gaan spelen voor Melbourne. Volgens officiële regels zijn dit de maximaal aantal toegestane wedstrijden voor een gastspeler in de A-League. Promotiedoeleinden nopen Villa echter eerder terug te keren. Daarnaast zal de aanvaller zijn familie begeleiden bij hun vestiging in de ‘Big Apple.’

John van 't Schip Melbourne City Player Announcement & Training Session
John van ’t Schip

Kans op terugkeer is klein
De Nederlandse trainer van Melbourne City John van ’t Schip houdt hoop op een een terugkeer van Villa naar Australië. “Ik heb er vertrouwen in dat hij hier gelukkig is en er zullen de komende dagen verhelderende gesprekken volgen,” aldus Van ’t Schip.

Aangezien Villa volgende week richting New York vertrekt en de voorbereiding op het nieuwe seizoen begin januari van start gaat, lijkt de kans klein dat hij terugkeert naar de club van Van ’t Schip.

Teleurstelling
Mocht het daadwerkelijk zo zijn dat Villa er voor kiest om in New York te blijven, dan zou dat een teleurstelling zijn voor zijn nieuwbakken ‘fanbase.’ Melbourne City verwelkomde tijdens de eerste thuiswedstrijd maar liefst
15.000 bezoekers; veel voor A-League begrippen.

In de twee eerste optredens redde Villa beide keren een punt voor zijn club. Hij scoorde zowel tegen Sydney FC en Newcastle Jets de gelijkmaker in de wedstrijd. Beide ontmoetingen eindigden in 1-1.

Villa niet onmisbaar
Ondanks dit ontkende Van ’t Schip dat zijn team afhankelijk is geworden van Villa. “Hij is belangrijk, maar we zijn ook op de hoogte van de situatie en we moeten het allemaal niet groter maken dan het is. Hij maakte twee uiterst belangrijke doelpunten, maar dat neemt niet weg dat we als team in zijn geheel goed voetbal op de mat leggen. Als je naar het team kijkt zijn we zeer sterk.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen