MLS Update V: Kaka’s eerste, MLS Monopoly

Door

Posto adidas - YouTube Live TV Show and Press Conference
De competitiestart komt dichter en dichter bij. Natuurlijk onderhandelen de vakbond en de spelersraad van de MLS nog over een nieuwe cao, maar dat neemt niet weg dat de clubs toewerken naar de start. Daarom in deze MLS Update extra aandacht aan de competitievoorbereiding.

Een dag uit de preseason
De MLS-clubs zitten tot over hun oren in de preseason. Met nog minder dan twee weken te gaan tot de eerste competitiedag beginnen de teams steeds meer gestalte te krijgen en worden de oefenwedstrijden steeds serieuzer.

Hoe ziet zo’n dag uit de preseason er eigenlijk uit? Voor de fans die graag antwoord op die vraag willen, zouden het bovenstaande filmpje eens moeten bekijken. Een filmploeg volgde Sporting Kansas City-speler Dom Dwyer en dat leverde best leuke beelden op.

Kaka trefzeker
Kaka is al een tijdje in Orlando. Tot een doelpunt van de Braziliaanse middenvelder kwam het – tot dit weekend – nog niet. Daar moest maar eens verandering in komen, dacht de voormalig speler van onder andere Real Madrid en AC Milaan.

Tegen de andere nieuwkomer, NYCFC, haalde de kersverse aanvoerder van Orlando City voor het eerst in zijn MLS-carrière met succes uit naar vijandig doel. Het doelpunt was overigens niet genoeg voor de overwinning op David Villa & co. Rookie Khiry Shelton zorgde namelijk voor een 1-1 eindstand van het vermakelijke oefenduel.

CONCAF Champions League
Er zijn ook teams die al om het echie spelen: Montreal Impact en DC United. Zij hervatten deze week de strijd om de CONCAF Champions League.

FC Dallas v DC United

Montreal mag als eerste aan de bak, met een uitwedstrijd tegen het Mexicaanse Pachucha. DC United gaat vrijdag op bezoek bij Alajuelense (Costa Rica). De returns voor deze wedstrijden volgen over een week.

MLS Monopoly
Nee, met MLS Monopoly hebben we het niet over de slepende onderhandelingen tussen de vakbond en de spelersraad van de MLS. Dit gaat echt over Monopoly. Het spelletje.

MLS Monopoly

Een creatieve fan heeft zijn vrije uren namelijk in een MLS-versie van het populaire familiebordspel gestoken. Even uitprinten, knippen en plakken en je hebt jouw eigen MLS Monopoly. Heb je in ieder geval een leuke bezigheid, mochten de spelers beslissen om te gaan staken.

Ook leuk om te lezen