WK revelatie Jermaine Jones geniet interesse uit MLS

Door

USA v Portugal: Group G - 2014 FIFA World Cup Brazil

Jermaine Jones, de sterkhouder van Team USA tijdens het WK, staat in de belangstelling van verschillende MLS teams. De 32-jarige Amerikaan blonk de afgelopen weken uit op het WK, en kan rekenen op flinke belangstelling. Enkele teams uit de Duitse Bundesliga, en een aantal teams uit de MLS, dingen om de handtekening van de transfervrije middenvelder.

Opties
Volgens diverse bronnen zouden Toronto FC, Columbus Crew en Chicago Fire strijden om de diensten van Jones. Aangezien Jones een dure speler is, wordt getwijfeld of deze teams de komst van Jones kunnen veroorloven. Maar de bovengenoemde teams zouden in staat zijn Jones binnen te halen. Of de 32-jarige Jones een overstap naar de MLS ziet zitten is nog maar de vraag, mogelijk kan Jones nog 2/3 seizoenen mee op het hoogste niveau bij een Europese club.

Team USA
De 32-jarige middenvelder speelt al ruim 15 jaar in Duitsland. In 2007 werd Jones opgepikt door Schalke 04. Bij Die Königsblauen wist Jones een basisplaats te veroveren, en was hij één van de sterkhouders bij de Duitse club. In 2008 wordt Jones geselecteerd voor het Duits voetbal-elftal. Na 3 vriendschappelijke interlands te hebben gespeeld voor Die Mannschaft, kiest hij uiteindelijk toch voor een carrière bij team USA. Dit blijkt een gelukkige keuze te zijn geweest, momenteel staat de teller op 45 interlands en 3 goals voor Team USA.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen