MLS: Team van de Week (1)

Door

SportAmerika presenteert je wekelijks op donderdag het Team van de Week. Spelers worden beoordeeld door de uiterst vakkundige voetbalredactie van SportAmerika. In dit eerste elftal is plaats voor één keeper, vier verdedigers, vier middenvelders en de aanval wordt bedreven door twee zorgvuldig gekozen spitsen. Deze week speelt SportAmerika met de volgende elf.

In het doel:

#1 Tally Hall (Houston Dynamo) – De doelman hield in de wedstrijd tegen San Jose Earthquakes zijn doel schoon. Met goede reddingen zorgde de goalie dat Houston nu al zijn eerste uitoverwinning van het seizoen boekte.

Achterin:

#2 Zach Loyd (FC Dallas)– De verdediger liet in de openingswedstrijd al zien op het topvermogen te presteren. Met lange en succesvolle rushes leek hij zijn club naar de overwinning te leiden tegen Portland Timbers, maar dat lukte niet. Verdedigend sterk en niet op fouten te betrappen.

#3 Chris Schuler (Real Salt Lake) – In de achterhoede bood hij weerstand aan de gevaarlijke Red Bull-spitsen Henry en Cooper. Door zijn belangrijke inbreng in de topper won Salt Lake met 2-0, waardoor New York na twee ronden nog puntloos is.

#4 Jay Demerit (Vancouver Whitecaps) – De centrale man achterin maakte het weekend mooi. Demerit bleef in de uitwedstrijd tegen Chivas USA verdedigend sterk overeind en zorgde er met een kopgoal hoogstpersoonlijk voor dat Vancouver de eerste uitoverwinning in de MLS ooit boekte.

# 5 Marvell Wynne (Colorado ?? )– Colorado kwam met tien man te staan, maakte de 2-0 en de ploeg bleef overeind. Mede dankzij het uitstekende verdedigende werk van Wynne liet de ploeg Philadelphia niet verder terugkomen dan 2-1. Wynne was achterin verantwoordelijk voor het behoud van de drie punten.

Op het middenveld:

#6 C.J. Sapong (Sporting Kansas) – Tijdens de 3-0 overwinning was er maar één regisseur op het middenveld: Sapong. Energiek, vol passie en nauwkeurig, zo was zijn spel dit weekend te omschrijven.

#7 Landon Donovan (LA Galaxy) – De Amerikaans recordinternational leverde een goede prestatie door met 3-1 te zegevieren tegen DC United. Aan de hand van Donovan werd de middenlinie veroverd. Met zijn passes zette hij onder andere Keane meermaals vrij voor het doel.

#8 Davy Arnaud (Montreal Impact)– De middenvelder verdient zijn plaats in het elftal van de week al door de historische waarde van zijn treffer. De aanvoerder dacht zijn ploeg naar de allereerste overwinning in de MLS ooit te schieten. Oduro gooide namens Chicago Fire nog roet in het eten. Het betekende wel het eerste competitiepunt voor Montreal.

#11 Fabian Espindola (Real Salt Lake) – We laten hem noodgedwongen een linie zakken: Fabian Espindola. Was als aanvaller voor zijn club Salt Lake gevaarlijk en trefzeker. Moest voorin zijn meerdere erkennen in Keane en Estrada door hun hogere productie.

In de aanval:

#9 David Estrada (Seattle Sounders) – Ook Estrada wist drie keer doel te treffen. In zijn derde optreden in de MLS voor Seattle presteerde hij dit al. Met zijn scherpte is een topscorerstitel helemaal niet uitgesloten voor dit seizoen.

#10 Robbie Keane (LA Galaxy) – De Ier kan niet ontbreken. Als je drie keer scoort in een wedstrijd verdien je een plek. Na zijn derde doelpunt – een schot met links in de verre kruising – was de redactie overtuigd van zijn positie deze week.

Ook leuk om te lezen