MLS: Ruime overwinningen voor Dallas, Columbus en Kansas

Door

FC Dallas v New England Revolution

Een waar doelpuntenfestijn vannacht in de MLS. Zowel FC Dallas als Columbus Crew als Sporting Kansas City won met ruime cijfers.

FC Dallas zet reeks voort
FC Dallas speelde voor de honderdste keer een MLS-wedstrijd en gaf de supporters met de wedstrijd tegen de San Jose Earthquakes nóg een reden voor een feestje. Met spits Castillo weer terug in de gelederen – hij was geschorst – bleef FC Dallas voor de zevende keer op rij ongeslagen. De Earthquakes daarentegen, leden hun grootste nederlaag ooit.

De terugkeer van Castillo deed Dallas zichtbaar goed. Hij was levensgevaarlijk in de zestien van de Quakes en maakte zijn eerste professionele hattrick. De andere doelpunten kwamen op naam van Tesho Akindele, die de eindstand bepaalde op 5-1. Door deze volgende overwinning van FC Dallas lijken de play-offs dit jaar wél binnen bereik, Dallas bezet de derde plaats in het westen met 39 punten uit 24 wedstrijden.

Kansas herpakt zich met zege
Waar Sporting Kansas City vorige week nog pijnlijk verloor van Vancouver, was daar vannacht tegen Toronto niets meer van te zien. Kansas oogde fris en legde verzorgd voetbal op de grasmat. Met een beetje hulp van de scheidsrechter kwam SKC al na iets meer dan een half uur op een comfortabele 2-0 voorsprong, Dominic Dwyer bleef tweemaal kalm toen hij van elf meter mocht aanleggen. In de eerste helft kon Toronto FC via Gilberto nog wel wat terugdoen, maar in de tweede helft was het Canadese verzet gebroken. Kansas liep makkelijk uit naar een 4-1 overwinning met doelpunten van Soony Saad en Sapong.

Columbus crew vernedert LA Galaxy
Wat voor Landon Donovan van LA Galaxy een feestavond moest worden – hij werd gehuldigd vanwege zijn grote rol van betekenis voor het Amerikaanse voetbal – liep uit in een nachtmerrie. Op bezoek bij Columbus Crew werd zijn club op alle fronten afgetroefd. LA Galaxy was geen schim van zichzelf en kon niet voorkomen dat Columbus zonder veel moeite uitliep naar een 4-1 overwinning. De doelpunten kwamen voor Crew op naam van uitblinker Meram, Finlay, Speas en Gonzalez. Zardes tekende nog voor de eretreffer voor LA Galaxy. Door deze nederlaag zakt Galaxy naar de vierde plaats in de Western Conference. Columbus Crew staat ook vierde, maar dan in het oosten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen