MLS Recap (3): Portland in tweede helft langs Philadelphia

Door

De laatste wedstrijd in de eerste speelronde van de Major League Soccer leverde een zege op voor de Portland Timbers. Op het eigen JELD-WEN Field waren de Timbers voor ruim twintigduizend toeschouwers met 3-1 te sterk voor de bezoekers uit Philadelphia. De Union kwamen vroeg in de tweede helft nog wel op voorsprong, maar zagen de thuisploeg drie minuten later al de gelijkmaker maken. De voormalige Rangers spits Kris Boyd maakte een droomdebuut door zijn team de voorsprong te geven waarna Kalif Alhassan de wedstrijd een kwartier voor tijd op slot gooide.

Boyd werd eind januari aangetrokken, nadat hij een aanbieding van Houston Dynamo (afgelopen seizoen verliezend finalist tegen LA Galaxy) naast zich neer had gelegd. De 28-jarige Schot is met 164 goals de meest scorende speler in de Schotse League en lijkt een belangrijke versterking voor Portland.

Op een regenachtige en koude avond beloofde de eerste helft niet veel goeds. De ploegen gingen rusten zonder te hebben gescoord, maar dat veranderde in de tweede helft. Zes minuten na de thee zette Gabriel Gómez zijn team op voorsprong met een vrije trap die nog net het hoofd van een Portland-verdediger schampte en zo in de verre hoek zeilde. Lang kon Philadelphia niet van de voorsprong genieten want diezelfde verdediger, Andrew Jean-Baptiste, kopte drie minuten later de gelijkmaker binnen na een enorme blunder van keeper Zac MacMath. Daarna waren het Boyd en Alhassan die de eindstand op het scorebord zetten.

Ook leuk om te lezen