MLS Player Special: Clint Dempsey

Door

Seattle Sounders v Portland Timbers

Waar gehakt wordt, is het woensdag. Dit seizoen hakte Clint Dempsey al zijn tegenstanders in de pan, daarom staat de aanvaller van de Seattle Sounders vandaag in de schijnwerpers in de MLS Player Special.

Inmiddels is Dempsey al 31 jaar oud en heeft hij jarenlange ervaring in de grootste competitie ter wereld. Zo’n mooi CV was overigens al te voorspellen tijdens zijn studie, toen hij de sterspeler was van de Furman Paladins. Dempsey werd vervolgens, als achtste, gedraft door New England Revolution.

In het eerste jaar bewees Dempsey meteen zijn status als supertalent. Hij droeg zijn steentje bij aan de successen in de play-offs en wist regelmatig het net te vinden. Dempsey werd bovendien uitgeroepen tot Rookie of the Year in 2004. Na drie seizoenen bij New England lonkte het Broadway van de voetbalcompetities: de Premier League.

Nog nooit was er zoveel geld betaald voor een MLS-speler, toen Clint Dempsey van New England naar Londen verhuisde. Fulham was vier miljoen dollar armer, maar had wel zes jaar de beschikking over een absolute sterspeler. In zijn 225 wedstrijden kwam Dempsey uiteindelijk zestig keer tot scoren voor Fulham.

De temperamentvolle aanvaller, die in zijn vrije tijd graag vist en daarnaast actief is als rapper, maakte in 2012 de overstap naar Tottenham Hotspur. Bij zijn nieuwe club werd hij collega van Gareth Bale, Adebayor en Jan Verthongen. Uiteindelijk was de samenwerking geen lang leven beschoren, want Dempsey keerde na een jaar al terug naar de MLS. Ditmaal tekende hij voor de Seattle Sounders.

Dankzij de Beckham Rule kon Seattle het zich permitteren Dempsey binnen te halen. Daar speelt hij nu zijn tweede seizoen, op papier het beste seizoen ooit van de aanvoerder van het nationale team. Met zes goals in vier wedstrijden is Dempsey de topscorer van de MLS. Twee weken geleden maakte hij zelfs een hattrick tegen Portland, waardoor de Sounders nu vierde staan in de Western Conference.

Dit seizoen zal Dempsey niet alleen met Seattle de MLS Cup willen winnen, maar hij wil ook schitteren op het WK in Brazilië. Hoewel de selectie van bondscoach Klinsmann nog onzeker is, kan zekerheidje Dempsey zijn ticket naar Rio alvast boeken.

Normaal gesproken is Dempsey op z’n best zo dicht mogelijk bij de goal. Afgelopen week bewees de aanvaller tegen aartsrivaal Dallas echter ook over een behoorlijke langeafstandsraket te beschikken. Zie daarvoor het filmpje hieronder.

Volgende week woensdag is er een nieuwe Player Special bij SportAmerika, suggesties kun je doen via Twitter.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Jeroen H 7 jaar ago

    Gave rubriek! Top dat jullie dit doen, MLS wordt steeds interessanter!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen