MLS lonkt voor vertrekkende Steven Gerrard

Door

steven

Na dit seizoen zal Steven Gerrard het Engelse Liverpool F.C. gaan verlaten. De 34-jarige Engelsman gaat vanaf komende zomer mogelijk aan de slag in de MLS. Naar verluidt hebben LA Galaxy en New York Red Bulls reeds interesse getoond in Gerrard, die tot nu toe bijna zevenhonderd officiële wedstrijden speelde namens Liverpool.

In de afgelopen maanden werd Gerrard al meerdere malen in verband gebracht met een vertrek uit Liverpool, maar de Engelse-middenvelder liet zich toen niet uit over zijn toekomst. In de tussentijd deed Liverpool hem een nieuwe contract-aanbieding, om zijn aflopende contract met één seizoen te verlengen.

Om verdere speculatie te voorkomen, en uit respect voor de achterban van Liverpool en de club zelf, heeft Gerrard besloten om nu al duidelijkheid te scheppen over zijn vervolg-carriére. Wel beloofde Gerrard dat hij niet voor een andere Engelse voetbalclub zal spelen, en hij ook niet bij een andere Europese club zal gaan tekenen.

Dit zet de deuren dus wagenwijd open voor een dienstverband in de MLS, en hij kan aankomende zomer samen met Frank Lampard zijn opwachting gaan maken in de Amerikaanse-voetbalcompetitie.

cl
In 2005 wint Gerrard met Liverpool de Champions League
steven Gerrards
Statistieken Gerrard in dienst van Liverpool

 

Ook leuk om te lezen