Brewers verslaan Pirates voor beste record in MLB

Door

Pittsburgh Pirates v Milwaukee Brewers

Aramis Ramirez gaat rustig door met zijn sterke start van het seizoen, zijn two-run homer in de vierde inning op het gooien van lefty Francisco Liriano leidde de Milwaukee Brewers naar een 4-2 overwinning op de Pittsburgh Pirates. De zevende overwinning op rij voor de Brew Crew die nu in het bezit zijn van het beste record in de Majors (8-2). Wat is het geheim? Waarschijnlijk is iedereen in Milwaukee Happy.

De beste start voor de Brewers sinds 1987 toen zij het seizoen begonnen met dertien overwinningen. Ramirez blijkt erg belangrijk te zijn na de eerste tien wedstrijden. Zo slaat hij 8-uit-11 (.727) met honklopers in scoringspositie.

Leading-Off
Slechts één honkslag en twee walks. Aanvallend het enige wapenfeit voor de Detroit Tigers op bezoek bij de San Diego Padres. Andrew Cashner gooide een complete game shutout met elf strikeouts en slechts één honkslag tegen in de 6-0 overwinning. Cashner was dichtbij de eerst no-hitter in de geschiedenis van de Padres, maar Rajai Davis stak daar in de zesde inning een stokje voor met een single.

Three Strikes
* Madison Bumgarner had het lastig in de eerste innings tegen de Colorado Rockies en het zag ernaar uit dat hij al vroeg in de wedstrijd vervangen zou worden. Na het opgeven van drie runs in de eerste drie innings besloot Bumgarner om zichzelf uit de nesten te werken. In de derde inning maakte hij er 1-3 van met een sac-fly waaruit Brandon Crawford kon scoren en in de vierde inning mepte hij de bal het stadion uit met alle honken bezet.

* Jordan Schafer kan rennen. Dat weten ze nu ook bij de Washington Nationals. Schafer scoorde de winnende run voor de Atlanta Braves met twee outs in de tiende inning op een bloop-single van Justin Upton: 7-6. In de achtste inning was Upton al verantwoordelijk voor de gelijkmakende homerun.

* De grote namen op de heuvel lieten vrijdag van zich spreken. Felix Hernandez gaf vier honkslagen en twee runs op met elf strikeouts in de 6-4 overwinning op de Oakland A’s. David Price maakte gehakt van de Cincinnati Reds en gaf in de 2-1 overwinning slechts vier honkslagen en een run op met tien strikeouts. Yu Darvish gooide in zijn tweede start van het seizoen acht shutout innings met negen strikeouts. De Texas Rangers hadden wel twaalf innings nodig om zich te ontdoen van de Houston Astros.

Seventh Inning Stretch
Dit is ook een manier om een wedstrijd te winnen.

De dominantie van David Price.

Gevecht om een foul ball in Minnesota.

TwinsFanHeader2ndGuyPushedFB

En dag na pine-tar gate is alles duidelijk.

Going Dutch
* Xander Bogaerts ging 0-uit-3 aan slag, maar verdiende wel een walk.

* Een honkslag in drie slagbeurten voor Jonathan Schoop.

Scoresheet
Toronto Blue Jays (6-5) @ Baltimore Orioles (4-6) 2-0
Boston Red Sox (5-6) @ New York Yankees (5-6) 4-2
Miami Marlins (5-6) @ Philadelphia Phillies (4-6) 3-6
Tampa Bay Rays (6-5) @ Cincinnati Reds (3-7) 2-1
Washington Nationals (7-3) @ Atlanta Braves (6-4) 6-7 / 10 innings
Houston Astros (4-7) @ Texas Rangers (5-5) 0-1 / 12 innings
Cleveland Indians (5-6) @ Chicago White Sox (6-5) 6-9
Pittsburgh Pirates (6-4) @ Milwaukee Brewers (8-2) 2-4
Kansas City Royals (4-5) @ Minnesota Twins (4-6) 1-10
Chicago Cubs (4-6) @ St. Louis Cardinals (5-5) 6-3 / 11 innings
Los Angeles Dodgers (7-4) @ Arizona Diamondbacks (4-9) 6-0
New York Mets (4-6) @ Los Angeles Angels (5-5) 4-5 / 11 innings
Oakland Athletics (6-4) @ Seattle Mariners (6-3) 4-6
Detroit Tigers (5-3) @ San Diego Padres (4-6) 0-6
Colorado Rockies (5-6) @ San Francisco Giants (7-4) 5-6

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen