MLB Week in Review – Tigers en Royals perfect na één week

Door

Detroit Tigers v Minnesota Twins

In de MLB Week in Review kijkt SportAmerika elke week naar de stand van zaken in het Major League Baseball. Binnen elke divisie wordt er gekeken naar de stand van zaken en naar het programma voor aankomende week. Daarnaast worden ook de toppers en de floppers van afgelopen week per divisie benoemd. Vandaag de eerste editie waarin we kijken naar opening week, een week die voor sommigen perfect begon (Kansas City en Detroit) maar voor anderen bepaald niet goed begon (Miami, Milwaukee en nog wat teams die meer verloren dan wonnen).

De rubriek behandelt de wedstrijd die van maandag tot en met zondag zijn gespeeld, de speelronde van vannacht (maandag op dinsdag) wordt volgende week in de volgende editie meegenomen.

American League East

AL East 1

Als er één wedstrijd was waar afgelopen week veel over werd gesproken dan was het wel de marathon tussen de Boston Red Sox en de New York Yankees. Onze eigen Carice van Houten was er zowaar bij, en zij zag de Red Sox na negentien zenuwslopende innings uiteindelijk de overwinning mee naar huis nemen.

Voor de Red Sox was het daarmee een positieve start aan het seizoen, want zowel de series tegen Philadelphia als New York werden gewonnen. Voor de Yankees was de start bepaald minder rooskleurig, want voordat de afsluitende wedstrijd tegen Boston werd gewonnen, had de ploeg slechts één overwinning. En dan was er ook nog dit…

Tussen al het Boston en New York geweld door maakte ook de Toronto Blue Jays een goede indruk in de eerste week. Baltimore werd tweemaal verslagen, en komende week krijgt de ploeg in Tampa Bay en Atlanta twee ploegen op bezoek die zeker te verslaan zijn. Als de Blue Jays dit jaar een rol willen spelen dan kan een goede start in de AL East zeker helpen.

Hot

Xander Bogaerts – Boston Red Sox (SS): Het was al in onze gloednieuwe rubriek Dutch Report te lezen: Xander Bogaerts is hartstikke hot. Hij behoort momenteel statistisch gezien tot de twaalf beste spelers in de MLB, en lijkt al vroeg een leidersrol op zich te nemen binnen de ploeg van John Farrell.

Adam Jones – Baltimore Orioles (OF): De aanval van de Baltimore Orioles is de afgelopen jaren tot leven gekomen, en dit komt voor een groot deel door Adam Jones. De outfielder begon dit seizoen ook weer sterk, met een on base percentage van .458, twee homeruns, en zeven RBI’s, had hij een groot aandeel in de drie overwinning van de O’s.

Ubaldo Jimenez – Baltimore Orioles (SP): Misschien was het weer een ouderwetse uitschieter van Ubaldo Jimenez, die toch wel bekend staat als één van de meest wisselvallige werpers in het honkbal. Maar tegen de Toronto Blue Jays stond hij zijn mannetje: zeven innings, één hit, één walk, en daarmee ook een overwinning.

Not

Manny Machado – Baltimore Orioles (3B): Waar het wonderkind van Boston (Bogaerts) een sterke start beleefd, is het momenteel even aanpoten voor Manny Machado. De derde honkman sloeg 1-uit-19 en had een bedroevend laag on base percentage van .174.

Steven Drew & Didi Gregorius – New York Yankees (2B & SS): Geen sterk begin van het nieuwe infield van de New York Yankees. Beide heren slaan onder .200 en bij Drew kwam zelfs zijn on base percentage niet boven de .200 uit. Kunnen we al spreken van een mogelijke vloek van Derek Jeter?

Bud Norris – Baltimore Orioles (SP): Norris mocht de eerste thuiswedstrijd van de Orioles gooien, maar deed dit alles behalve goed. Na drie innings had Buck Showalter al genoeg gezien, aangezien Norris toen al acht punten had opgegeven. Je offense kan nog zo goed zijn, maar met zulke dramatische prestaties van je werpers speel je al bij voorbaat een verloren strijd.

Ook leuk om te lezen