MLB Update: Trout tekent nieuw contract, Pavano stopt

Door

Oakland Athletics v Los Angeles Angels of Anaheim

Mike Trout en de Los Angeles Angels hebben overeenstemming bereikt over een éénjarig contract ter waarde van één miljoen. Hiermee verbreekt Trout een record, nog nooit kreeg een speler zoveel geld voordat hij arbitration eligible (een speler komt pas in aanmerking voor salary arbitration na drie volledige seizoenen) was. Het oude record stond op naam van Ryan Howard (2007) en Albert Pujols (2003) die beiden na hun tweede jaar een éénjarig contract voor 0,9 miljoen tekende.

Ondertussen blijven de Angels in onderhandeling met 22-jarige Trout, het uiteindelijke doel is namelijk een langdurige overeenkomst die Trout voor langere tijd in Los Angeles moet houden. Momenteel zouden de twee partijen aan een zesjarig contract denken waarbij de waarde rond de 150 miljoen moet liggen.

Pavano stopt

Carl Pavano probeerde enkele maanden terug een comeback te maken naar de MLB, maar wegens een gebrek aan interesse en zijn langzame revalidatie van een miltblessure heeft de 38-jarige werper besloten om officieel een einde te maken aan zijn carrière.

Pavano’s hoogtepunt kwam in 2004, toen hij in dienst van de Florida Marlins tot een ERA van 3.00 kwam en de All-Star Game haalde. Hij verdiende hiermee een transfer naar de New York Yankees maar hier dwarsboomden blessures hem vanaf het begin en wist hij nooit aan de verwachtingen te voldoen. Aan het einde van zijn carrière zou hij bij de Minnesota Twins nog drie goede seizoenen doormaken alvorens een miltblessure hem dwong om 2013 aan de kant te blijven.

Spring Training Update

Het hoogtepunt kwam gisteren ongetwijfeld van Josh Reddick, de outfielder van de Oakland Athletics, die tot tweemaal toe een bal op sensationele wijze ving…tot groot ongenoegen van Michael Morse:

De heren gingen vervolgens verder op Twitter:

En dan was er ook nog Carlos Moncrief, outfielder van de Cleveland Indians, die een bal ving in een keuken. U leest het goed ja, in een keuken:

 

  • Andrelton Simmons kwam voor de Atlanta Braves in actie tegen de Detroit Tigers. De Braves verloren met 5-6 en Simmons ging 0-uit-1
  • Clayton Kershaw beleefde een zwak spring training debuut: tegen de Diamondbacks gaf Kershaw in twee innings maar liefst drie runs op. Aan de kant van Arizona kwam Didi Gregorius in actie en hij ging 1-uit-2. Zijn voornaamste concurrent, Chris Owings, ging echter ook 1-uit-2.
  • Roger Bernadina speelde voor de Cincinnati Reds tegen de Cleveland Indians. De Reds wonnen met 8-3, mede dankzij één hit van Bernadina die als pinchhitter 1-uit-2 ging. Zijn voornaamste concurrent voor een outfield plek, Chris Heisey, had echter ook een goede start: hij ging 2-uit-3 met twee RBI’s

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen