MLB Update: Stilte voor de storm

Door

Atlanta Braves v New York Mets
We kennen al een ongekend mooie free agency periode met een blockbuster trade van de Braves (Heyward) en het aantrekken van Pablo Sandoval en Hanley Ramirez door de Red Sox. Met als klap op de vuurpijl het tekenen van Yasmany Tomas bij de Diamondbacks. De verwachting is dat na Thanksgiving de domino’s gaan vallen na de eerste openingszetten.

Starting Pitching
De twee grootste vissen, Jon Lester en Max Scherzer, zwemmen nog in de vijver en tot nu toe is het nog geen enkele ploeg het gelukt ze aan de haak te slaan. Scherzer zwemt een beetje onder de radar en de belangstelling zal in hem gaan toenemen als Lester bekent maakt waar hij gaat spelen in 2015. De Cubs lijken met een aanbieden van 6 jaar en meer dan 135 miljoen dollar de front runners te zijn. Dat is beduidend meer dan de Red Sox hebben geboden. Vlak ook de Braves niet uit. Nu zij Tomas zijn misgelopen zullen ze maar wat graag de speler die op 25 minuten van Turner Field een huis heeft willen inlijven.

Trades
Er doen veel geruchten de ronde. Dat de Phillies Hamels aanbieden aan iedereen die wil luister is welbekend. Dat de Braves Justin Upton (en het liefst in combinatie met B.J.) en Evan Gattis in de aanbieding hebben mag geen verrassing meer zijn. Ook de logjam in het outfield van de BoSox en nu de D’backs zorgt voor veel speculaties.
Verrassend genoeg wordt nu Chris Davis in verband gebracht met de Marlins. Net als overigens Mark Trumbo en Evan Gattis.
Andere grote namen die genoemd worden om via een trade van team te wisselen zijn onder andere: Matt Kemp, Carl Crawford, Jimmy Rollins en Carlos Gonzalez.

Het zal nog wel even duren voordat er weer een blockbuster te melden valt zeker als het om grote namen gaat met no-trade clausules. Meestal willen teams die gaan voor een speler die een jaar verwijdert is van fee agency enige zekerheid hebben dat de speler gaat bijtekenen. Afwachten dus of bijvoorbeeld Jason Heyward gaat bijtekenen bij de Cardinals.

Al met al genoeg om naar uit te kijken de komende weken. Eerst zal Amerika een van de belangrijkste feestdagen, Thanksgiving, gaan vieren. Om daarna reikhalzend uit te kijken het verdere verloop van het vallen van de honkbal dominosteentjes!

Short Hops
Naast het grote nieuws omtrent Tomas waren er nog twee kleine opmerkelijke berichten vanuit de Majors. Zo tekende Ernesto Fieri een contract bij de Tampa Bay Rays. Fieri gooide vorig jaar slecht getuige een 7.34 ERA en haalde het einde van het seizoen niet bij de Pittsburgh Pirates. De Rays hebben er blijkbaar vertrouwen in dat ze hem aan de praat krijgen. Voor een schamele 1,1 miljoen (inclusief alle te halen bonussen) wagen ze een grote gok. De Rays kennende pakt dat meestal goed uit!

Een speler die we niet meer gaan zien op het honkbalveld als speler in Josh Willingham. De 35 jarige outfielder die 11 jaar speelde bij onder andere de Royals, Marlins, Nationals en Twins, besloot om zijn handschoen aan de wilgen de hangen. Willingham, die zijn beste seizoen in 2012 (35 homeruns en 110 RBI’s) spelende voor de Twins kende, noemde het feit dat hij zelf de beslissing kon nemen in plaats dat het voor hem werd genomen als een van de redenen om met pensioen te gaan.
But boy, the man could hit!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen